Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Porziņģis netrāpa no spēles, tomēr Dalasa uzvar Fīniksā

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien NBA regulārā turnīra spēlē Fīniksā nespēja realizēt nevienu metienu no spēles, tomēr Dalasas Mavericks ar 120:113 pārspēja vietējos Suns. Tikmēr Dāvis Bertāns un Vašingtonas Wizards piedzīvoja smagu zaudējumu Losandželosā.

Piektdienas mačā vadība mainījās vairākas reizes. Pēc puslaika vēl priekšā ar dažu punktu pārsvaru bija Dalasa, tomēr mājinieki trešo ceturtdaļu aizvadīja ļoti apņēmīgi, vienubrīd iegūstot pat 10 punktu pārsvaru. Tiesa, izšķirošā ceturtdaļa sākās ar neizšķirtu uz tablo. Izšķirošajās minūtēs Mavericks savu darbu paveica labāk, strauji iekrājot pat padsmit punktu pārsvaru, bet beigās +7 - 120:113.

Porziņģis nepilnu 34 minūšu laikā aizmeta garām visus astoņus metienus no spēles (2p 0/2, 3p 0/6), bet trāpīja abus sodiņus. Viņa kontā arī 13 atlēkušās bumbas, trīs bloki, divas pārtvertas piespēles un viena rezultatīva piespēle. Ar Kristapu laukumā Dalasa guva par četriem punktiem vairāk kā Suns. Starp starta piecinieka spēlētājiem tas bija labākais rādītājs.

 

Uzvarētājiem 42 punkti, deviņas atlēkušās un 11 piespēles Lukam Dončičam, bet 26 punktus pievienoja Tims Hārdevejs, juniors.

Dalasa ar 12 uzvarām 18 spēlēs ieņem augsto 4. vietu spēcīgajā Rietumu konferencē. Svētdien komanda tiksies ar Losandželosas Lakers.

Tikmēr Losandželosā tikās vietējie Lakers un Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas Wizards komanda. Viesi sāka daudz aktīvāk, izvirzoties vadībā pat ar 11 punktu pārsvaru, tomēr Lakers ātri pārņēma iniciatīvu. Jau pēc puslaika Lakers iekrāja 21 punkta pārsvaru (70:49), turpinot to audzēt (vienubrīd bija pat +39), un tika pie drošas desmitās uzvaras pēc kārtas uzvaras ar 125:103.

 

Bertāns 27 minūtēs guva sešus punktus (2p 0/1, 3p 2/5), kā arī iekrāja trīs atlēkušās bumbas un divas piespēles. Viņam atrodoties laukumā, Vašingtona iemeta tikai par diviem punktiem mazāk kā mājinieki, un tas bija starp labākajiem rādītājiem komandā. 

Vašingtonai 18 punkti un deviņas piespēles Bredlijam Bīlam, bet 16 punktus un astoņas atlēkušās pievienoja debitants Rui Hačimura. Tikmēr Lakers rindās 26 punkti un 13 atlēkušās Entonijam Deivisam, bet 23 punkti un 11 piespēles Lebronam Džeimsam.

Vašingtona ar sešām uzvarām 17 mačos Austrumu konferencē ieņem 10. vietu. Svētdien komanda tiksies ar vienu no līgas favorītēm Losandželosas Clippers.

Vēl vienā mačā Bruklinas Nets bez Rodiona Kuruca savā laukumā ar rezultātu 112:107 (31:24, 27:31, 29:26, 25:26) uzvarēja Bostonas Celtics, izcīnot sesto uzvaru pēdējās astoņās spēlēs un revanšējoties par trešdien piedzīvoto zaudējumu.

Kurucs ceturtdien jau otro reizi nedēļas laikā no kluba Nets tika nosūtīts uz attīstības jeb G līgas vienību Longailendas Nets.

Bruklinas komandā ar jaunu karjeras rekordu, 32 punktiem, atzīmējās Spensers Dinvidijs, kurš veica arī 11 rezultatīvas piespēles. Vēl uzvarētājiem 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Džeretam Elenam, bet bijušais bostonietis Kairijs Ērvings traumas dēļ nespēlēja.

Celtics vienībā ar 26 punktiem atzīmējās Džeisons Teitams.

Nets ar desmit uzvarām 19 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, bet Celtics ar 13 panākumiem 18 cīņās ir trešā.

Kurucs šajā sezonā laukumā bijis desmit NBA cīņās, kurās vidēji nospēlējis 9,9 minūtes, guvis 2,3 punktus un izcīnījis 2,2 atlēkušās bumbas. Latvietis pēdējās četrās spēlēs ne reizi laukumā nav pavadījis vairāk par deviņām minūtēm.

ziņa papildināta ar Vašingtonas Wizards spēles iznākumu

Top komentāri

Kāds varonis!
K
Kāds ieguldījums komandas uzvarā! Pateicoties masīvajai reklāmai, man porainā ziņģe riebjas visvairāk no visiem latviešu sportistiem....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi