Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Porziņģis par Braienta nāvi: Man Kobe bija ikona, tāpēc nespēju to vēl īsti pieņemt

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis ļoti pārdzīvo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģendas Kobes Braienta negaidīto nāvi.

Jau ziņots, ka svētdien Losandželosā helikoptera avārijā traģiski gāja bojā leģendārais basketbolists Braients. Izcilais basketbolists mūžībā aizgāja 41 gada vecumā. 

Porziņģis pēc pirmdienas mača, kurā viņa pārstāvētā Dalasas Mavericks viesos ar 107:97 pārspēja Oklahomastijas Thunder, sarunā ar žurnālistiem pauda, ka vēl īsti nav aptvēris, kas noticis.

"Man Kobe bija ikona, tāpēc nespēju to vēl īsti pieņemt. Tas ir ļoti, ļoti traģiski. Un pats biedējošākais ir tas, ka šādi brīži pienāk negaidīti. Kad augu, viņš bija mans iecienītākais spēlētājs. Kad nonācu šeit, viņš bija pieejams un vienmēr atbildēja uz ziņām. Kā debitantam, man tas nozīmēja visu. Izsaku līdzjūtību viņa ģimenei," stāstīja Porziņģis.

Liepājnieks neslēpa, ka daudzi basketbolisti vēlējās būt tādi kā Braients un centās viņu atdarināt. 

"Neesmu pārāk emocionāls, bet tas patiešām sāp. Viņa vairs nav ar mums, un tas ir ļoti skumji. Šobrīd vienīgais, ko varam darīt, ir pieminēt to, ko viņš paveica savas dzīves laikā un deva basketbolam. Viņa mantojums būs mūžīgs. Manas pirmās atmiņas par NBA bija, kad cēlos augšā un skatījos NBA finālsēriju. Skatījos viņu spēles momentus un iedomājos, kā es varētu darīt tās pašas lietas, ko Kobe. Viņš ir leģenda," atzina Porziņģis.

20 gadu spožajā karjerā Braients Losandželosas Lakers sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu, kā arī vienu reizi viņš tika atzīts par regulārā čempionāta labāko spēlētāju.

Top komentāri

Kā var
K
par basketbola spēlētāju teikt, ka viņš ir ikona? Ateisti cenšas izcūkot vārdu, lietojot to pilnīgi nepiemērota kontekstā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi