Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Šovakar ASK Rīga pret Kalev/Cramo. Vai ar +6 pietiks?

Sagādāt Rīgai pirmo prieku par līdzdalību SEB Baltijas Basketbola līgas finālturnīrā un nostabilizēt pēdējā laikā sašķobīto reputāciju — ASK Rīga piektdien var nošaut divus zaķus ar vienu bliezienu. Ja vien BBL ceturtdaļfināla sērijas otrajā mačā izdosies pieveikt Igaunijas čempionvienību Tallinas Kalev/Cramo.

Rīdzinieki spēli sāks ar sešu punktu pārsvaru, ko izdevās iekrāt pirmā mača pēdējās minūtēs (62:56).Martā piedzīvotās neveiksmes aktualizēja aizdomas par pamatīgu krīzi ASK Rīga nometnē, taču pēdējās ziņas no komandas nometnes jau skanējušas optimistiskā toņkārtā. Galvenā trenera Ramūna Butauta konsekventi uzturētā labvēlīgi lietišķā gaisotne komandā neesot pasargājusi no domstarpībām, taču nav arī ļāvusi tām kļūt nevaldāmām un nekonstruktīvām. Snieguma uzlabošanas iespējas meklētas gan treniņu režīma koriģēšanā, gan iespējās atsevišķus spēlētājus (Paviču, Jahoviču) izmantot mazliet savādāk nekā līdz šim. "Esam zaudējuši kaujās, nevis karā" — R.Butauta kareivīgā tēze apliecina, ka Latvijas čempioni plinti krūmos negrasās mest.Pirmie uz savas ādas to izjuta Tallinas Kalev/Cramo basketbolisti. Kaut arī rīdzinieku rezultativitāte Tallinā joprojām nebija vēlamajā līmenī, mājinieki tika pārspēti cīņā pie groziem un aizsardzībā, kas liecina par augstāku mobilizācijas pakāpi. Rīgā raudzīsim, cik šī tendence ir noturīga.Pirmdien notikušajā LBL čempionāta spēlē atpūta tika ļauta Miladžam un Bramletam, toties izspēlēties (un iespēlēties) dabūja ne tikai Dairis Bertāns un Ernests Kalve, bet arī pēc veselības likstām sportisko formu atgūstošais Raitis Grafs. Piektdien ierindā būs visi (izņemot Kalvi, kurš uz divām nedēļām komandēts palīgā Gulbenes komandai, kas pārstāvēs Latviju pasaules karavīru spēlēs Savienotajās Valstīs).Kalev/Cramo galvenais treneris Veselins Matičs pēc pirmās spēles paškritiski atzina, ka rīdzinieku aizsardzība esot bijusi labāka par mājinieku uzbrukumu, un solīja variēt taktiku atbildes mačā. Pirms divām nedēļām Ventspilī jau redzējām, kā daudznacionālais Kalev spēj nospēlēt klasiskajā igauņu stilā, ar gudrām bumbas izspēlēm un pretinieku vārīgo vietu precīzu izmantošanu. Lai arī Igaunijas preses pārstāvju vidū nevalda liels optimisms par savas komandas iespēju pirmo reizi izlauzties līdz BBL finālturnīram, nav šaubu, ka Matičs un viņa spēlētāji ieročus Rīgā brīvprātīgi nenoliks. Cīniņš būs nopietns, un, visticamāk, vismaz līdz ceturtās ceturtdaļas vidum uzelpot nevarēs neviena komanda. Jo interesantāk.Otrais ceturtdaļfināla mačs Barons/LMT — BC Šiauliai notiks sestdien un sāksies ar 84:90.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

bbl

SEB BBL
1/4 fināls, 2.spēle


ASK Rīga — Kalev/Cramo

62 1.spēle 56

13–5 sezonā 6-12

80 Tallinā 61

66 Rīgā 59

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas vadošā skrējēja Caune mainījusi treneri

Latvijas vadošā vieglatlētikas vidējo distanču skrējēja Agate Caune neturpina sadarbību ar treneri Raiti Ravinski un tagad strādā Uģa Joča uzraudzībā, žurnālam "Sporta Avīze" atkl...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi