Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Spānijas basketbolistes dramatiskā cīņā nodrošina Eiropas čempionu titulu

Par Eiropas sieviešu basketbola čempionēm kronēta Spānija, kuras dramatiskā cīņā svētdienas vakarā ar rezultātu 70:69 (21:12, 15:23, 17:20, 17:14) pārspēja mājinieces Francijas basketbolistes.

Pirmajās piecās minūtēs starp abām valstsvienībām aizritēja līdzīga cīņa, taču, pirmajai ceturtdaļai tuvojoties izskaņai, iniciatīvu savās rokās pārņēma Spānija. Pirmo ceturtdaļu spānietes noslēdza komfortablā vadībā ar rezultātu 21:12. Spānijas valstsvienība iesākto turpināja arī otrās ceturtdaļas sākumā, panākot 12 punktu starpību (26:14). Tomēr Francijas izlase, skatītāju atbalstīta, metās atspēlēties un tas izdevās, jo nākamo četru minūšu laikā spānietes nespēja gūt ne punkta, bet Francija izvirzījās vadībā ar 27:26. Taču Spānijas izlasei izdevās atgūties un nedaudz vairāk kā divas minūtes līdz puslaika beigām panākt sešu punktu pārsvaru 33:27, tomēr atlikušajā laikā mājiniecēm izdevās pietuvoties līdz minimumam un pirmo puslaiku noslēgt ar viena punkta deficītu - 35:36.

Sīva spēkošanās turpinājās jau līdz ar otrā puslaika sākumu - trešajā ceturtdaļā lielākais pārsvars bija Francijai, un tas bija trīs punkti - 51:48. Tomēr arī pēc šāda pavērsiena Spānijai izdevās panākt neizšķirtu un izvirzīties vadībā (53:51), bet mājinieces prata divus punktus atgūt un četras sekundes līdz trešā ceturkšņa noslēgumam izvirzīties vadībā ar 55:53. Noslēdzošo ceturtdaļu labāk iesāka spānietes, izvirzoties vadībā ar 61:55 pēc Silvijas Domingesas precīzā tālmetiena un divpunktnieka. Turpmākajās minūtēs Spānijai radās problēmas ar punktu gūšanu, kā rezultātā Francijas valstsvienībai izdevās rezultātu izlīdzināt (61:61). Komandas turpināja cīnīties punkts punktā. Nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām Francija samazināja rezultāta starpību līdz minimumam 68:67, kad precīzs bija Selīnas Dimerkas tālmetiens. Tomēr deviņas sekundes līdz ceturtā ceturkšņa beigām Sančo Litla panāca trīs punktu pārsvaru 70:67, nostādot francūzietes neapskaužamā situācijā. Francija pēdējā uzbrukumā centās mest tālmetienu, taču tas bija pagalam nesekmīgs, bet izdevās trāpīt divpunktu metienu. Taču ar to bija par maz, lai savās mājās svinētu uzvaru.

Spānijai šis bija pirmais Eiropas čempionu tituls kopš 1993.gada, savukārt francūzietes ceturto reizi izcīnīja sudraba godalgas. Čempionu rindās rezultatīvākā bija Alba Torrensa, kura guva 21 punktu, tikmēr Litla pievienoja 20 punktus un 11 atlēkušās bumbas. Savukārt francūzietēm trāpīgākā bija Sandrina Grudā, kuras kontā 25 punkti.

Iepriekš par bronzas medaļu laureātēm kļuva Turcijas valstsvienība, kas cīņā par trešo vietu turcietes pārliecinoši apspēlēja šī čempionāta lielākā pārsteiguma autores Serbiju ar rezultātu 92:71.

Jau vēstīts, ka pusfinālā Francija ar rezultātu 57:49 pieveica Turciju, bet Spānija ar 88:69 uzvarēja Serbiju.

Kā ziņots, piekto vietu šajā Eiropas čempionātā sestdien izcīnīja Baltkrievija, kas ar rezultātu 64:50 apspēlēja Čehiju, savukārt pie septītās vietas tika Zviedrijas izlase, kas ar 77:60 uzveica Itāliju. Zīmīgi, ka Zviedrija Eiropas čempionātā spēlēja pirmo reizi kopš 1987.gada.

Gan Čehija, gan Baltkrievija arī nodrošināja dalību nākamā gada pasaules čempionātā, kas norisināsies Turcijā. Tā kā sacensību rīkotājas turcietes iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā, tad dalību nākamā gada turnīrā nodrošinājušas pirmo sešu vietu ieguvējas.

Kā ziņots, Latvijas izlase zaudēja visās trijās apakšgrupas spēlēs, turnīru noslēdzot jau pēc pirmā posma. Tāpat apakšgrupu sacensības nepārvarēja arī iepriekšējo sešu Eiropas čempionātu finālos spēlējusī Krievijas izlase.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi