Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Teicams rezervistu sniegums ļauj Warriors triumfēt pirmajā NBA finālspēlē

Par spīti tam, ka abi līderi Stīvens Karijs un Klejs Tompsons kopā guva tikai 20 punktus, Goldensteitas Warriors basketbolisti ceturtdien savā laukumā Oklendā ar uzvaru pār Klīvlendas Cavaliers sāka titula aizstāvēšanu NBA finālā - 104:89 (28:24, 24:19, 25:22, 30:21). Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām kareivji ir vadībā ar 1-0.

Klīvlenda spēles sākumā dažas reizes atradās priekšā ar trīs punktu pārsvaru, tomēr Warriors ātri pārņēma vadību un nedaudz atrāvās. Pēc puslaika čempioni bija priekšā ar 52:43, tiesa, trešās ceturtdaļas izskaņā Džeimss&Co vairākas reizes tika priekšā, tomēr pārsvaru palielināt nespēja. Pirms izšķirošajām 12 minūtēm Goldensteitai plus seši (74:68), bet pēdējā ceturtdaļa kļuva par Warriors rezervistu Šona Livingstona un Leandro Barbosas izrādi, kuri palīdzēja komandai pārsvaru ne tikai noturēt, bet ievērojami palielināt - 104:89.

Livongstons 26 minūšu laikā guva 20 punktus, cits rezervists Andrē Iguodala pievienoja 12, bet par vienu mazāk Barbosam. Tikmēr starp pamatsastāva vīriem produktīvākais šoreiz Dreimonds Grīns, kurš tika pie 16 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un septiņām piespēlēm. Karijs realizēja vien četrus no 15 metieniem, gūstot 11 punktus, līdzīgas sekmes arī Tompsonam (4/12, deviņi punkti).

Tikmēr Klīvlendai teju triple-double Lebronam Džeimsam, kurš 23 punktiem pievienoja 12 atlēkušās un deviņas piespēles, bet Kairijs Īrvings guva 26 punktus. Tomēr komandas rezervisti pa visiem kopējam katlam pievienoja vien desmit punktu. Warriors rezervisti tikmēr kopā guva 45 un izdarīja arī desmit rezultatīvas piespēles.

Zīmīgi, ka arī regulārajā sezonā abās spēlēs pārāki bija Warriors - 89:83 savā laukumā, 132:98 viesos. 

Finālsērijas otrā spēle notiks svētdien turpat Oklendā, bet nākamnedēļ trešdien un piektdien komandas spēkosies Klīvlendā. Pirms gada Warriors uzveica savainojumu mocīto Klīvlendu ar 4-2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi