Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Teteris saglabā BK Jēkabpils galvenā trenera amatu

Arī nākamsezon LBL šī gada debitantu BK Jēkabpils galvenais treneris būs Edgars Teteris, vēsta vienība.

“Valde nolēma, ka nākamsezon basketbola klubu Jēkabpils trenēs Edgars Teteris. Mēs veicām analīzi un nācām pie secinājuma, ka Teteris ir attaisnojis uz viņu liktās cerības. Protams, ka varēja būt labāk. Tomēr lēmumu esam pieņēmuši - uzticēsim viņam trenēt komandu arī nākamsezon”, par lēmuma pieņemšanu stāst biedrības Basketbola klubs Jēkabpils valdes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.

Teteris kluba valdei prezentējis savu vīziju un nākamajai basketbola sezonai piedāvājis 25 iespējamās spēlētāju kandidatūras. “Viņam pēc tam ar šiem spēlētājiem būs jādzīvo, jāstrādā un jāsasniedz mērķi – tādēļ viņš noteiks to, kas spēlēs un kas nē”, piebilda Salcevičs.

Teterim no kluba valdes puses nav izteiktas prasības par nākamās sezonas paredzamajiem uzdevumiem un mērķiem. Pašreiz esot vien dots uzdevums – nokomplektēt komandu un jau nākamajā valdes sēdē, kas notiks 15. maijā, iezīmēt konkrētāku spēlētāju loku ar ko tiks veiktas pārrunas.

Teteris atzinīgi novērtē uz sevi liktās cerības: “Protams, ka esmu priecīgs, jo palikt pie neizpildīta uzdevuma... Gribēju ar Jēkabpils komandu izcīnīt medaļu, tādēļ man ir liels prieks, ka to mēs varēsim izdarīt nākamsezon.”
Jautāts par to, vai bijušas šaubas, ka klubs vēlēsies viņu nākamsezon redzēt galvenā trenera amatā, Teteris atbildēja apstiprinoši. “Šajā sezonā ne viss izdevās, ne visi uzdevumi tika izpildīti. Tādēļ vēl jo lielāks prieks ir par to, ka valde man uzticas”, stāstīja Teteris.

Pārrunas ar nākamās sezonas Jēkabpils komandas kandidātiem gan vēl nav uzsāktas. “Ir jānogaida sezonas beigas, lai runātu ar tiem spēlētājiem, kurus vēlamies redzēt savā komandā. Viens ir skaidrs – šīs sezonas sastāva kodolu vēlamies arī nākamajā sezonā”, norādīja galvenais treneris. Kandidātu vārdus un uzvārds viņš gan nesaukšot līdz nebūs notikušas pārrunas un panākta vienošanās. “Kandidāti ir daļa šīs sezonas Jēkabpils spēlētāju. Tāpat tiks izraudzīti basketbolisti no citiem Latvijas klubiem, kuri arī šogad spēlē Latvijas Basketbola līgā. Ņemsim klāt meistarīgus spēlētājus, kas komandu var pastiprināt. Runāsim ar daudziem, mēģināsim komplektēt komandu tā, lai mēs būtu vēl spēcīgāki un konkurēt spējīgāki”, stāstīja Teteris.

Jautāts par kluba nākamās sezonas vīziju, Teteris atzina, ka tā paliks nemainīga. “Mēģināsim attīstīt jaunatnes sistēmu, pievērsīsim lielāku uzmanību jauniešiem un viņu izaugsmei, lai tie pēc diviem, trijiem gadiem varētu iesaistīties lielās komandas sastāvā. Tā piemēram Edgaram Lejam tiks dota iespēja turpināt spēlēt LBL1. Iespējams, ka “Jēkabpils” sastāvā parādīsies arī kāds no jaunajiem – 1996. gadā dzimušajiem basketbolistiem. Būs divi vai trīs viesspēlētāji – atkal skatīsimies Amerikas, iespējams, arī Lietuvas virzienā...” Ar leģionāru sniegumu treneris bija apmierināts, iespējams, ka kāds no tiem tiks uzrunāts arī dalībai “Jēkabpils” komandā nākamajai sezonai. “Kluba vīzijā nav vairāk par trīs leģionāriem, tātad – mēs iekļausimies leģionāru kvotās un dosim iespēju arī vietējiem spēlētājiem.”

BK Jēkabpils savu debijas sezonu Latvijas Basketbola līgā aizvadīja veiksmīgi – tika izcīnīta iespēja spēlēt izslēgšanas spēlēs. Tomēr jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā jēkabpilieši piekāpās BK Barons Kvartāls un noslēdza sezonu ar izcīnītu piekto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi