Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Tomēr piešķir papildu 50 tūkstošus latu parādsaistību segšanai pēc U-19 čempionāta basketbolā

Valdība otrdien tomēr piešķīra 50 tūkstošus latu Latvijas Basketbola savienībai (LBS), lai segtu parādsaistības pēc pasaules basketbola čempionāta U-19 jauniešiem. Nauda atvēlēta no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Ministri pārmeta Rīgas domei, ka tā nav pildījusi sākotnējo solījumu piešķirt tikpat daudz līdzekļu, cik valsts. Tādēļ valdība uzdeva Izglītības un zinātnes ministrijai ar sporta organizācijām vienoties, ka turpmāk, pretendējot uz valsts vai pašvaldības finansējumu, organizācijai ir janodrošinās ar rakstveida apliecinājumu, lai vēlāk nebūtu pārsteigumu.

Parādsaistības izveidojušās, jo valsts un Rīgas dome (RD) piešķīra mazāku finansējumu, nekā sākotnēji solījusi. Sākotnējā čempionāta budžeta ieņēmumu sadaļā tika paredzēts valsts budžeta līdzfinansējums 200 tūkstošu latu apmērā. Tomēr čempionāta organizēšanai tika piešķirti 155 tūkstoši latu, jo Latvijā šogad bija ieplānoti daudzi svarīgi sporta notikumi.

Konceptuāla vienošanās ar Rīgas domi paredzēja, ka pašvaldība piešķirs tikpat lielu dotāciju, kāda ir valsts budžeta līdzfinansējums, tomēr pašvaldība atvēlēja vien 100 tūkstošus latu. Pašvaldība vēstulē bija apņēmusies finansēt čempionātu, taču vēstulē nebija minēts konkrēts finansējums.

Tā dēļ čempionāta organizatori, neskatoties uz sākotnējā čempionāta budžeta izdevumu daļas samazināšanu, nav spējuši pilnībā norēķināties ar atsevišķiem sadarbības partneriem. Kreditoru vidū ir gan viesnīcas un ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, gan arī sporta bāzu apsaimniekotāji un apsardzes kompānijas.

Valdība, šo jautājumu skatot pirms aptuveni mēneša, nolēma aicināt RD piešķirt iepriekš solīto finansējumu – trūkstošos 50 tūkstošus latu.

Tomēr pašvaldība atbildes vēstulē uzsvērusi, ka 21.jūnijā starp RD Izglītības, kultūras un sporta departamentu un LBS tika noslēgts līgums. Dome arī piebilst, ka LBS līdz 26.septembrim nav iesniegusi departamentā pārskatu par izlietotajiem līdzekļiem, lai gan tas saskaņā ar līgumu bija jāiesniedz līdz 12.augustam.

Tādējādi pašvaldība, kas jau ir iedalījusi finansējumu šogad paredzētajiem sporta pasākumiem, neredz iespējas piešķirt vēl papildu finansējumu LBS izdevumu segšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi