Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

TTT/Rīga vēlreiz sagrauj Cēsu basketbolistes

TTT/Rīga basketbolistes izcīnījušas pārliecinošu uzvaru arī otrajā Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijas spēlē, savā laukumā ar 76:56 sagraujot Cēsis. Finālsērijas trešā spēle notiks 22.aprīlī Cēsīs un ļoti iespējams, ka tā būs pēdējā.Pirms spēles abu komandu treneriem bija taisnība: pēc milzīgas rezultāta starpības pirmajā mačā, otrajā cīņa ritēs pilnīgi līdzvērtīgi. Taču šāds scenārijs notika tikai pirmajā ceturtdaļā.

Spēles pirmajā daļā Cēsu komanda bija izmantojusi iespēju nomainīt vienu no savām leģionārēm - Nikeša Seilsa kļuva par vienu no pirmās ceturtdaļas varonēm, gūdama 11 no komandas 18 punktiem. Pirmajās piecās minūtēs TTT/Rīga sastāvā adekvātas atbildētājas cēsiniecēm neatradās un tikai pirmās ceturtdaļas beigās, kad uzbrukumā veiksmīgi nospēlēja Aija Brumermane, rīdziniecēm izdevās izlīdzināt spēli un arī rezultātu.

Otrajā ceturtdaļā TTT/Rīga droši pārņēma iniciatīvu. Rīdzinieču aizsardzība bieži bija nepārvarams sķērslis individuāli spēlējošajām cēsiniecēm, savukārt uzbrukumā efektīvas bija kolektīvās sadarbības, kuras pārmaiņus rezultatīvi noslēdza Ieva Tāre, Ruta Railija un Latanja Vaita. Spēles 16.minūtē rīdziniecēm izdevās pirmais nopietnais atrāviens (30:22), līdz ar puslaika beigu signālu Vaita pirmo reizi noapaļoja pārsvaru līdz desmit punmtiem - 36:26. TTT/Rīgu būs grūti izsist no uzņemtā ritma.

Trešās ceturtdaļas sākumā Tāres, Vaitas un Zanes Eglītes rezultatīvie uzbrukumi galīgi sašķaidīja Cēsu komandas aizsardzību, un spēles pēdējās 16 minūtes padarīja par tukšu formalitāšu kārtošanu. TTT/Rīga droši turēja 20 punktu pārsvaru un nekas neliecināja, ka spēlē varētu notikt būtisks pavērsiens.

Spēles pēdējās desmit minūtēs TTT/Rīga bez problēmām noturēja lielo pārsvaru un uzvarēja ar 76:56.

Gintars Kručkausks, Cēsis galvenais treneris: Sākums izdevās ideāli, taču otrajā ceturtdaļā pēkšņi sabrukām. Netika pildīts spēles plāns. Spēlētājām nepietiek pieredzes, tajā skaitā arī komandas kopējās pieredzes, jo sastāvs sezonas laikā ir ļoti mainījies. Izpaužas TTT/Rīga Eirolīgas pieredze, taču trešā spēle sāksies ar 0:0 un tad paskatīsimies, kā komandas būs izturējušas nedēļas nogalē paredzēto slodzi Baltijas līgā.

Ainārs Čukste, TTT/Rīga galvenais treneris:
Zinājām, ka Seilsa spēlēs un viņas līdzdalība pastiprināja Cēsu ārējo līniju, toties mums mazliet atviegloja dzīvi zem groziem. To pierāda arī atlēkušo bumbu attiecība (+11). Pirmajā ceturtdaļā ne visai veiksmīgi mēģinājām zonas aizsardzību, taču pēc tam mainījām sistēmu un "cilvēks-cilvēku" nostrādāja ļoti labi. Cēsis ar četrām ārzemniecēm ir daudz spēcīgākas. Tagad mums katra spēle būs kā pēdējā gan Baltijas līgā, gan LSBL.

x x x

LSBL finālsērija

TTT/Rīga 76:56 Cēsis
(17:18, 19:8, 24:12, 16:18)

TTT/Rīga: Vaita 19, Tāre 17+7 AB, Brumermane 11+7 AB, Railija 9+7 AB, Kitizina 7+6 AB, Z.Eglīte 5, B.Eglīte 3, Krūmiņa 3, Šteinberga 2.

Cēsis: Seilsa 19, Jēkabsone 10, Cinīte 9, Krumberga 6, Mūra 5+7 AB, Nīmane 4, Derevjanika 2, Mača 1.

Pilns spēles protokols

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi