Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Turcijas basketbolistes izcīna Eiropas čempionāta bronzu

Par bronzas medaļu laureātēm Eiropas sieviešu basketbola čempionātā svētdien kļuva Turcijas valstsvienība.

Cīņā par trešo vietu turcietes pārliecinoši apspēlēja šī čempionāta lielākā pārsteiguma autores Serbiju ar rezultātu 92:71 (21:24, 22:20, 23:12, 26:15). Spēle iesākās ar līdzīgu cīņu, kurā nedaudz veiksmīgākas bija serbietes - kad līdz pirmās ceturtdaļas beigām bija palikušas nedaudz vairāk kā piecas minūtes rezultāts bija 16:9 par labu Serbijai. Tomēr Turcija, kura 2011.gada Eiropas čempionātā ieguva sudraba medaļas, atspēlējās un pirmo reizi izvirzījās vadībā otrās ceturtdaļas sākumā 26:24. Turpinājumā dominēja līdzīga cīņa, tomēr lūzums pienāca pēc puslaika pārtraukuma. Turcija trešās ceturtdaļas ievadā guva 14 punktus pēc kārtas un no 47:49 panāca 61:49. Turpinājumā serbietes vairs nespēja atspēlēties, lai cerētu uz medaļām, turklāt Turcija spēlēja gana pārliecinoši, lai uzvaru noturētu.

Rezultatīvākā Turcijas valstsvienības rindās bija Nevrije Jilmaza, kura guva 19 punktus, bet 18 pievienoja Kvanitra Holingsvorta. Serbijas izlases sastāvā ar 23 punktiem izcēlās Jeļena Milovanoviča.

Jau vēstīts, ka pusfinālā Turcija ar rezultātu 49:57 zaudēja mājiniecēm Francijai, bet Serbija ar 69:88 piekāpās Spānijai. Finālcīņa starp francūzietēm un spānietēm tiks aizvadīta svētdienas vakarā.

Kā ziņots, piekto vietu šajā Eiropas čempionātā sestdien izcīnīja Baltkrievija, kas ar rezultātu 64:50 apspēlēja Čehiju, savukārt pie septītās vietas tika Zviedrijas izlase, kas ar 77:60 uzveica Itāliju. Zīmīgi, ka Zviedrija Eiropas čempionātā spēlēja pirmo reizi kopš 1987.gada.

Gan Čehija, gan Baltkrievija arī nodrošināja dalību nākamā gada pasaules čempionātā, kas norisināsies Turcijā. Tā kā sacensību rīkotājas turcietes iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā, tad dalību nākamā gada turnīrā nodrošinājušas pirmo sešu vietu ieguvējas.

Kā ziņots, Latvijas izlase zaudēja visās trijās apakšgrupas spēlēs, turnīru noslēdzot jau pēc pirmā posma. Tāpat apakšgrupu sacensības nepārvarēja arī iepriekšējo sešu Eiropas čempionātu finālos spēlējusī Krievijas izlase.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi