Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

VEF Rīga budžets būs divas reizes lielāks nekā pērn

Latvijas vicečempionu basketbolā "VEF Rīgas" budžets nākamajā sezonā būs divas reizes lielāks nekā pērn, otrdien žurnālistiem sacīja viens no kluba dibinātājiem Edgars Jaunups. Savukārt kluba viceprezidents Valdis Valters norādīja, ka sastāva komplektācija tuvojas finišam, jo meklēts tiek vairs tikai saspēles vadītājs.

Jaunups atzina, ka kluba vadībai ir liels gandarījums par vasarā paveikto, jo izvirzītie mērķi ir sasniegti. "Komandas komplektācija gandrīz ir pabeigta, kluba budžets būtiski palielināts un salīdzinājumā ar pagājušo sezonu būs dubultojies. Tāpat norisinās veiksmīga sadarbība ar VTB Vienoto līgu, kurai esam gan sadarbības partneri, gan šīs līgas veidotāji, gan turpinās sadarbība ar Latvijas Televīziju par mūsu spēļu translāciju LTV7 kanālā," par četriem lielākajiem vasaras veikumiem pastāstīja Jaunups.

Viņš gan nesteidzās atklāt, cik liels nākamajā sezonā būs "VEF Rīgas" budžets, taču solīja, ka sezonas laikā tas tiks publiskots, pie reizes aicinot Latvijas Basketbola savienību darīt visu, lai budžetu atklāšana būtu visu Latvijas klubu pienākums.

"VEF Rīga" nākamajā sezonā naudu tērēs ne tikai lielajai komandai, kas spēlēs VTB vienotajā līgā un Eiropas līgas izcīņā, bet arī junioru un kadetu komandām. Tāpat tiks sniegts atbalsts jaunatnes treneriem, jo ir noslēgta sadarbība ar basketbola skolu "Rīga". Jaunups uzsvēra, ka budžeta palielinājums nenozīmē, ka divas reizes vairāk naudas tiks tērēts spēlētāju atalgojumam.

VTB Vienotās līgas un Eiropas līgas mājas spēles "VEF Rīga" aizvadīs "Arēnā Rīga", un šos mačus, tāpat kā spēles izbraukumos tiešraidēs translēs LTV7.

Valdis Valters klāstīja, ka komandas komplektācija viņam bijis liels izaicinājums, jo vajadzējis veidot konkurētspējīgu komandu, kas atbilstu tam līmenim, kāds būs VTB Vienotās līgas un Eiropas līgas turnīros. "Krīze Eiropas basketbola tirgū palīdzēja, vienu otru spēlētāju iegūt bija vieglāk. Sastāvs praktiski ir, vēl vajag saspēles vadītāju. Uz pārbaudes laiku aicināsim vairākus kandidātus, no kuriem izvēlēsimies mums labāko. Mēs skatāmies uz tādiem spēlētājiem, kuri līdz novembrim piedalīsies NBA klubu nometnēs," teica Valters un piebilda, ka komplektācija notikusi saskaņā ar galvenā trenera Rima Kurtinaiša vēlmēm, kurš katram spēlētājam saskata savu izmantojumu.

Par trim vērtīgākajiem pirmssezonas ieguvumiem Valters nosauca Baltkrievijas centra spēlētāja Artjoma Parahovska iegūšanu, Kurtinaiša iecelšanu galvenā trenera amatā un pieredzējušā Kristapa Janičenoka piesaisti.

Valters sacīja, ka Latvijas Basketbola līgā spēlēs "VEF Rīgas" junioru komanda, Baltijas Basketbola līgā sastāvs tiks miksēts atkarībā no pretiniekiem, bet galvenie spēki cīnīsies VTB Vienotajā līgā un Eiropas līgā. Pirmās pārbaudes spēles komanda aizvadīs septembra pirmajā pusē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi