Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

VEF Rīga dibina profesionālu basketbola skolu

Ceturtdien notika profesionālās basketbola skolas VEF Rīga prezentācija. Skolas dibinātāji izvirzījuši mērķi VEF skolā koncentrēt katras vecumgrupas talantīgākos jauniešus, piesaistīt labākos, progresīvākos jaunatnes trenerus, izveidot atbilstošu infrastruktūru.

Profesionālās basketbola skolas dibinātāji ir basketbola klubs VEF Rīga, jaunatnes treneris Nikolajs Mazurs, Latvijas čempionvienības VEF Rīga kapteinis, viens no labākajiem Latvijas basketbolistiem Kristaps Janičenoks un SIA Arčers valdes priekšsēdētājs, SIA Binders valdes loceklis, ilggadējs Latvijas sporta atbalstītājs Armands Garkāns.

"Jaunatnes baskebtolam mēs vienmēr esam pievērsuši īpašu uzmanību, sākot ar VEF Rīga kā basketbola laboratoriju, beidzot ar VEF Rīgas skolu superlīgu un ciešu atbalstu VEF Kadetu komandai. VEF Rīga laika gaitā ir izveidojies par Latvijas basketbola flagmani, tāpēc pienācis laiks profesionālas basketbola skolas dibināšani. Atšķirībā no pašvaldību sporta skolām mūsu galvenais mērķis būs izcilība, nevis sociālās funkcijas veikšana. Strādāsim ciešā sadarbībā ar basketbola skolu Rīga," klāstīja VEF Rīga padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

VEF skolas galvenais treneris būs Nikolajs Mazurs, kurš sevi jau ir pierādījis gan darbā BS Rīga, gan ar jauniešu izlasēm un VEF Rīga klubā.

"Mūsu mērķis ir celt Latvijas basketbola līmeni. Patlaban jaunatnes basketbolā trenējas daudz bērnu, taču rezultātā tikai daži no viņiem spēj iekļauties profesionālajos klubos. Mēs vēlamies šo pāreju no jauniešu un profesionālo sportu efektivizēt. Tagad jaunieši daudz spēlē un maz trenējas, svarīgi ir izveidot vidi, kur bērni trenējas, konkurējot ar saviem vienaudžiem, optimizēt spēļu skaitu, nodošināt medicīnu un infrastruktūru. Jau astoņus gadus ar savu jauniešu grupu es  katru sezonu aizvadu citā zālē, tā tas nedrīkst būt. Mūsu bāze būs Rīgas Olimpiskais sporta centrs, kur jau nākamā mēneša laikā manēžā ieklāsim jaunu, visām kvalitātes prasībām atbilstošu basketbola grīdu," teica N.Mazurs.

Profesionālā baskebtola skola būs atsevišķa juridiska persona. Tajā darbosies četras treniņu grupas, katrā pa diviem vecumposmiem. Paredzams, ka skolā savu meistarību pilnveidos aptuveni 60 līdz 80 audzēkņu. N.Mazurs kā potencioālos jau zināmos skolas trenerus nosauca Jāni Gailīti, Guntaru Jonānu un Līgu Kļaviņu, ar pārējiem vēl turpinās sarunas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi