Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ventspils - LBL čempioni

Par Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempioniem trešdien kļuva BK Ventspils basketbolisti, kuri izšķirošajā septītajā finālspēlē pagarinājumā pārspēja Barons/LMT vienību ar 82:71.

Šis BK Ventspils vienībai bija astotais čempionu tituls kluba pastāvēšanas vēsturē. Iepriekšējo reizi ventspilnieki triumfēja 2006.gadā.

Ventspilnieku rindās pamatsastāvā laukumā izgāja Berķis, kuram bija dots uzdevums individuāli pieskatīt rīdzinieku līderi Šķēli. Tas izdevās tikai sākumā, lai gan Šķēlem ilgu laiku spēle nevedās - neprecīzi metieni, sasists elkonis un samežģīta kāja. Abas komandas centās izspēlēt bumbu līdz groza apakšai, nesteidzās ar metienu izpildi. Rezultāts auga līdzīgi, taču daudz metienu palika neizmantoti, pat no groza apakšas. Pirmās ceturtdaļas pēdējā sekundē Jurevičs ar tālmetienu panāca mājiniekiem četru punktu pārsvaru - 22:18.

Otrā perioda sākumā rīdzinieki pēc zaudēta groza spēlēja pacietīgi uzbrukumā un ļoti uzmanīgi aizsardzībā, guva septiņus punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 25:24. Pēc ilgiem pūliņiem un pēc piecām tukšām minūtēm ventspilnieki ar tālmetienu beidzot guva punktus, atjaunojot vadību. Tomēr steiga uzbrukumos ļāva viesiem atgūt vadību, kuri izmantoja teju katru laukuma saimnieku kļūdu (32:27). Pēdējās minūtēs rīdziniekiem padevās izrāviens 14:3. 

Otro puslaiku mājinieki sāka ar septiņu punktu izrāvienu, viesiem nekas cits neatlika kā pieprasīt minūtes pauzi. Viesiem izdevās uz mirkli atspēlēties, taču pašu kļūdas maksāja nelielo pārsvaru. Mājinieki kāpināja tempu, pretinieki kļūdījās vēl un laukuma saimnieki ieguva tobrīd lielāko pārsvaru spēlē - 50:43.

Barons/LMT mainīja taktiku aizsardzībā, sākot spēlēt zonas aizsardzību. Četros uzbrukumos pret zonu laukuma saimnieki spēja gūt tikai vienu punktu, un pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāts bija vairs tikai 51:49 par labu Ventspils komandai.

Pēdējā perioda sākumā pēc Kravčenko ātrā uzbrukuma rīdzinieki panāca izlīdzinājumu 51:51. Zaķis aizsardzībā nesavaldījās pret Ebernetiju, par ko saņēma nesportisku piezīmi - Barons/LMT spēlētājs realizēja vienu no diviem soda metieniem, taču bumba palika viesiem. Bumba tika zaudēta, bet aizsardzībā līdzīgu pārkāpumu pret Kārteru izpelnījās Adomaitis. Kārters bija precīzs abos soda metienos, taču uzbrukumu nerealizēja.

Arī turpinājumā abas komandas bieži kļūdījās, rezultāts auga ļoti lēni. Baronam/LMT joprojām neveicās tālmetienos. Perioda vidū Skirmants uzbrukumā saņēma pēdējo piezīmi un viņam cīņa bija galā. Uzbrukumā rīdziniekiem pietrūka īsta līdera (Šķēle otrajā puslaikā neparādījās laukumā vispār).

Trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Veselovs nopelnīja piekto piezīmi, Bērziņš guva divus punktus ar sodu un samazināja starpību līdz 55:57. Lielā burzmā zem groza rīdzinieki atņēma bumbu pretiniekam, bet Brūniņš guva savainojumu. Labā saspēlē bumbu saņēma Viļums, taču tālmetiens nebija precīzs.

Labā saspēlē Zaķis trieca bumbu grozā no augšas, divas minūtes pirms finālsvilpes panākot 59:55. Brūniņš pretuzbrukumā nopelnīja iespēju mest no soda metiena līnijas, taču trāpīja tikai vienu no diviem metieniem. Aizsardzībā rīdzinieki izmantoja zonas segšanu, kas neērta ventspilniekiem - neprecīzs tālmetiens. Adomaitis caurgājienā grozu neguva, taču pārkāpums, bet soda metieni palika neizmantoti. Cīņā par atlēkušo bumbu pret Bērziņu sodu nopelnīja Kings. Bērziņš iemeta abus soda metienus un panāca 58:59.

70 sekundes pirms beigām Jurevičs iemeta tālmetienu - 62:58. Pēc minūtes pārtraukuma Adomaitis guva trīs punktus. Ventspilnieki kļūdījās uzbrukumā (Kārters trīs sekunžu zonā). Zaķis nobloķēja Brūniņa metienu. 15 sekundes pirms beigām Kravčenko apšaubāmā situācijā piešķīra nesportisku piezīmi pret Kingu. Adomaitis iesaistījās asās pārrunās ar tiesnesi.

Kings realizēja soda metienus, bumba palika mājiniekiem, taču Zaķis aizmeta garām abus soda metienus. Piecas sekundes pirms pamatlaika beigām Ebernetijs iemeta tālmetienu un panāca 64:64. Mājiniekiem vēl bija gana laika, lai izpildītu labu metienu, taču tas netika izmantots.

Pagarinājumu ļoti veiksmīgi iesāka ventspilnieki, kuri guva punktus divos uzbrukumos, bet pēc tam Kārters guva grozu ar sodu, taču to netrāpīja - 72:66. Ebernetijs atbildēja ar zibenīgu pustālo metienu. Divas minūtes pirms beigām Kings sapinās uzbrukumā un atdeva neprecīzu piespēli. Perfektu piespēli no ārējās līnijas izdarīja Bērziņš un Ebernetijs bija brīvs zem groza - 70:72.

Pusotra minūte bija jāspēlē, kad Bērziņš pārkāpa noteikumus pret Kārteru. Amerikāņu leģionārs bija precīzs tikai pirmajā mēģinājumā. Bērziņš neprecīzs no tāluma. Barons/LMT ļoti cieši sedza pretiniekus, taču Vairogs ar tālmetienu minūti pirms beigām panāca 76:70.

Atlikušajā laikā Barons/LMT vairs nespēja gūt punktus un ventspilnieki droši nosargāja pārsvaru, izcīnot čempionu titulu pēc trīs gadu pārtraukuma.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Mareks Jurevičus.

x x x

LBL finālsērija

BK Ventspils 82:71 Barons/LMT

BK Ventspils: Kings 20, Kārters 15 + 4 BM, Vairogs 13, Jurevičus 12, Zaķis 10, Veselovs 8, Berķis 2, Strēlnieks 2.

Barons/LMT: Ebernetijs 21, Bērziņš 17, Kravčenko 8, Skirmants 7, Brūniņš 2, Viļums 2, Okafors 2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi