Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ventspils spraigā cīņā uzvar Baronu/LMT

BK Ventspils vienība sestdien svinēja uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas piektajā spēlē, savā laukumā ar 93:89 pārspējot Baronu/LMT. Ventspilnieki sērijā izvirzījās vadībā ar 3-2.

Ventspilnieki pirmie guva grozu un visu pirmo ceturtdaļu bija vadībā. Pusotras minūtes laikā mājinieki ieguva 11 punktu pārsvaru (13:2). Viesiem izdevās mazliet pietuvoties, taču tad atkal ventspilnieki atjaunoja pārsvaru. Divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām mājinieki bija vadībā ar 21:12, taču viesi atspēlējās līdz viena punkta deficītam (20:21).

Pēc nelielā pārtraukuma rīdzinieki ar Skirmanta precīzo metienu izvirzījās vadībā, tomēr turpinājumā pamīšus nelielā vadībā bija katra no komandām. Ventspilnieki guva sešus punktus pēc kārtas, uz ko Barons/LMT reaģēja ar minūtes pārtraukuma pieprasīšanu. Neilgi pirms došanās pārtrakumā ventspilniekiem izdevās izmantot rīdzinieku neprecizitātes uzbrukumā un aizsardzībā, sekmīgi iegūstot četru punktu pāsvaru - 48:44.

Pēdējā desmitminūtē rīdzinieki aizsardzībā izmantoja zonas segšanu, jo bija nonākuši zaudētājos ar 67:76. Taču pašu neprecizitātes uzbrukumā, kā arī sekojošā Viļuma tehniskā piezīme neļāva atspēlēt punktu deficītu (71:80). Mēģinot nosargāt pārsvaru, ventspilnieki uzbrukumā kļuva pasīvāki, kas deva jaunas cerības rīdziniekiem. Rīdziniekiem padevās labs solo - astoņi punkti pēc kārtas (85:87).

Pēdējās minūtes sākumā pēc Kinga precīzā soda metiena mājinieki izvirzījās vadībā ar 90:85. Adomaitis realizēja abus soda metienus, mājinieki zaudēja bumbu uzbrukumā, bet pretuzbrukumā noteikumi tika pārkāpti pret Skirmantu. 13 sekundes pirms finālsvilpes viņš no soda metienu atzīmes samazināja rezultātu līdz 89:90. Ar to pašu atbildēja arī Kings (92:89). Barons/LMT vēl centās atspēlēties, tomēr Adomaita tālmetiens nebija precīzs.

Sērijas nākamā spēle notiks pirmdien.

LBL finālsērija

BK Ventpils 92:89 Barons/LMT

BK Ventspils: Jurevičus 23, Vairogs 19, Kārters 15, Kings 12, Veselovs 11, Zaķis 7, Umbraško 5.

Barons/LMT: Skirmants 22, Ebernetijs 20, Adomaitis 11, Okafors 10, Bērziņš 9, Šķēle 7, Brūniņš 7, Kravčenko 3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi