Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

VIDEO: Bertāns ar 11 punktiem neglābj Spurs no dramatiska zaudējuma Bucks

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns otrdien guva 11 punktus Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārā turnīra spēlē, kur viņa pārstāvētie Sanantonio Spurs savā laukumā ar 107:109 dramatiskā cīņā piekāpās Milvoki Bucks.

Spurs komandai tas bija vien astotais zaudējums aizvadītajās 38 spēlēs šosezon, turklāt piecas no šīm neveiksmēm piedzīvotas savā laukumā.

Komandas spēli sāka līdzīgi, tiesa, gandrīz visu laiku nelielu pārsvaru saglabāja Spurs, kas pēc pirmā puslaika bija priekšā ar 59:53. Līdzīga cīņa laukumā turpinājās arī trešajā ceturtdaļā, bet izšķirošajās 12 minūtēs mājiniekiem klājās grūti. Pārsvars sadila un dažas minūtes pirms pamatlaika beigām Bucks pārņēma vadību. Tiesa, pēc Bertāna un Denija Grīna precīzajiem trejačiem mājinieki vēl 80 sekundes pirms beigām panāca 107:105, tomēr atlikušajā laikā punktus gūt vairs nespēja, tostarp 10 sekundes pirms finālsirēnas no trīspunktu līnijas kļūdoties arī Bertānam, ļaujot uzvaru svinēt viesiem no Milvokiem.

 

Bertāns, kurš iepriekšējā NBA spēlē ar 21 gūto punktu uzstādīja savu karjeras rekordu, daudz spēlēja arī šoreiz, laukumā pavadot 18 minūtes. Šajā laikā viņš realizēja trīs no sešiem tālmetieniem un vienīgo divpunktu metienu, gūstot 11 punktus, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un bloķēja vienu pretinieku metienu. Laikā, kad laukumā atradās latvietis, Spurs iemeta par astoņiem punktiem vairāk nekā pretinieki, kas bija labākais rādītājs komandā.

Rezultatīvākais Spurs rindās bija līderis Kavai Lenards, kuram šoreiz 30 punkti un septiņas atlēkušās, bet pa 14 punktiem pievienoja Grīns, Džonatans Simonss un Tonijs Pārkers, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr uzvarētāju rindās 28 punkti Maiklam Bīzlijam, 22 guva Džabari Pārkers, bet 17 debitantam Malkolmam Brogdonam, kurš spēles izskaņā realizēja izšķirošu tālmetienu, panākot 108:107 viesu labā.

Pirms nedaudz vairāk kā mēneša abu šo komandu duelī Bertāns konfliktā aizstāvēja komandas biedru, saņemot tehnisko piezīmi un tiekot izraidīts no zāles.

Rietumu konferences kopvērtējumā Spurs ar bilanci 30-8 saglabā otro vietu, tomēr turpat aiz muguras ir Hjūstonas Rockets komanda (31-9), kas svinējusi deviņas uzvaras pēc kārtas.

Nākošajā spēlē ceturtdien Spurs uzņems Losandželosas Lakers, bet sestdien Mehiko tiksies ar Fīniksas Suns. Pēc tam 17. un 19.janvārī sekos vēl divas mājas spēles ar Rietumu konferences lejasgala komandām Timberwolves un Nuggets.

pievienots video

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi