Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vītola: Visas esam veselas un gatavas Eiropas čempionātam

Latvijas izlases basketboliste Kristīne Vītola pauž prieku par gaidāmo Eiropas čempionātu Rīgā un nešaubās par savas komandas spējām, jo sastāvā esošās spēlētājas ir pilnībā veselas un ar pilnu jaudu gatavojas pārbaužu spēļu ciklam.

Iepriekš vēstījām, ka pirmdien Latvijas sieviešu basketbola izlase pulcējās uz pirmo kopīgo treniņu, lai uzsāktu gatavošanos Eiropas čempionātam, kas norisināsies no 27.jūnija līdz 7. jūlijam. Tajā divu grupu turnīra spēles tiks aizvadītas Rīgā.

Centra spēlētāja sarunā ar aģentūru LETA dalījās pārdomās par aizvadīto sezonu, kā arī neslēpa prieku par atgriešanos izlasē. "Sezona bija gana veiksmīga, priecājos, ka spējām sasniegt pirms un sezonas laikā izvirzītos mērķus. Manuprāt, arī es pati aizvadīju labu sezonu, tur, protams, paldies jāsaka trenerim Mārtiņam Zībartam, kurš ļoti labi mani iesaistīja spēlēs, tāpēc sezona bija pozitīva gan man, gan visai komandai," sacīja Vītola.

Basketboliste šosezon spēlēja pašmāju čempionvienībā TTT Rīga, kas aizvadītajā sezonā triumfēja Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL) un jaunizveidotajā Baltijas līgā, kā arī izcīnīja savu 18.Latvijas čempiontitulu. Tāpat klubs nākamsezon varēs startēt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīrā, jo šogad vienība aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam.

Vītola neslēpa gandarījumu, ka izlasē var spēlēt kopā ar savām kluba komandas biedrenēm, kas, viņasprāt, palīdz ātrāk iespēlēties un labāk sagatavoties svarīgākajām spēlēm. "Visu sezonu esam spēlējušas kopā, un, manuprāt, tas palīdz ātrāk saspēlēties un sajust vienai otru uz laukuma. Citas meitenes atbrauc no saviem klubiem un paiet laiks, kamēr pierod pie izlases spēles, bet visas viena otru jau pazīstam."

"Mainās gadi, un dažas spēlētājas iet prom, tāpēc izlasē ir jāiesaista jaunās meitenes. Viņas noteikti kļūst tikai labākas, spēlējot un trenējoties kopā ar mums, tāpēc strādāsim un mēģināsim palīdzēt, lai šogad vai nākotnē jaunās meitenes varētu palīdzēt izlasei," par jaunajām izlases debitantēm sacīja basketboliste.

Šogad izlases kandidāšu lokā ir četras vai pat piecas spēlētājas, kuras laukumā ieņem Vītolas pozīciju, bet tas basketbolisti nebaidot, jo iekšējā konkurence, viņasprāt, vienmēr nākot par labu. "Vēl jau grūti teikt, kāda ir konkurence, jo ir bijis tikai viens treniņš, bet sāncensība vienmēr ir laba lieta. Tieši tas ir vajadzīgs, lai saglabātu motivāciju katrā treniņā un cīnītos līdz galam."

Vītola līdzīgi kā vairākas citas izlases basketbolistes kopā sāka trenēties jau pirms vairākām nedēļām, bet muguras savainojuma dēļ viņai sezona beidzās priekšlaicīgi. Tieši tāpēc basketboliste pie pirmās izdevības esot atgriezusies treniņu procesā, lai uzlabotu savu fizisko formu. "Mana sezona noslēdzās nedaudz agrāk muguras savainojuma dēļ, tāpēc līdz ko es atkal varēju sākt trenēties, devos uz svaru zāli un uzsāku individuālos treniņos," par savu veselību sacīja Vītola.

"Labi, ka pirms izlases bija neliela pauze, tāpēc visas meitenes varēja apārstēt savas traumas, un šobrīd esam gatavas treniņu procesam pirms gaidāmā Eiropas čempionāta," izlases kondīciju raksturoja basketboliste.

Par valstsvienības līderu Kitijas Laksas un Anetes Šteinbergas neesamību šogad sastāvā Vītola daudz nedomājot, jo izlašu modelī vienmēr esot bijuši iztrūkumi, bet ir vēl daudzas citas spēlētājas, kuras spēj un ir gatavas palīdzēt. "Tas varbūt būs jūtams, bet šobrīd izlasē ir savākušās meitenes, kuras vēlas un grib būt šeit. Nešaubos, ka trenerim tas jau iepriekš bija zināms, tāpēc viņš noteikti ir pielāgojies tā, lai tas spēles zīmējumā diži neko nemainītu."

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Gunta Baško kļuvusi par jauno izlases ģenerālmenedžeri, bet Vītolu nav pārsteidzis, jo abas komandas biedrenes par šo bija runājušas jau sezonas gaitā, tomēr viņa priecājās par šādu kolēģes lēmumu un uzskata, ka ilggadējā valstsvienības kapteine būs laba starpniece starp vadību un spēlētājām. "Priecājos, ka Gunta paliek kopā ar komandu un ticu, ka viņas pozitīvisms dos mums papildus enerģiju," Baško pieņemto lēmumu pozitīvi vērtēja Vītola.

Pati spēlētāja pirms gaidāmā čempionāta vēloties atgriezties savā labākajā fiziskajā formā, kā arī ir apmierināta ar pārbaudes spēļu ciklu, kas neesot ne par garu, ne par īsu. "Mums katru nedēļu ir spēles, no tām mācīsimies. Intensīvi gatavosimies un jāiet cīnīties," kaujinieciski noskaņota bija izlases basketboliste.

Vītola nākamsezon atgriezīsies spēcīgajā Spānijas klubā Salamankas Perfumerias Avenida, kurā spēlēja jau iepriekš laikā no 2015. līdz 2016.gada rudenim, kad, vēloties tikt pie lielāka spēles laika, pārcēlās uz Turcijas klubu Stambulas Galatasaray. Savukārt pēc tam viņa sezonu pavadīja Polijas klubā Basket 90 Gdynia, bet pērn pievienojās Latvijas vadošajai komandai TTT Rīga, pārstāvot to arī FIBA Eirolīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi