Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Žalgiris Ventspilī pārtrauc zaudējumu sēriju

SEB Baltijas basketbola līgas kārtējā spēlē BK Ventspils komanda pagarinājumā ar 99:102 (46:45, 89:89) zaudēja Kauņas Žalgiris basketbolistiem. Līdz ar to Žalgira basketbolistiem izdevies pārtraukt triju zaudējumu sēriju izbraukuma spēlēs pret Latvijas klubiem. Mājinieku rindās rezultatīvākie ar 23 gūtiem punktiem bija Mareks Jurevičus un Jānis Strēlnieks, 16 punkti Akselim Vairogam.

Ventspilnieku starta piecniekam (Brazeltons, Jurevičus, Kanbergs, Ciakoss, Zaķis) pirmajās minūtes izdevās labs starta izrāviens – 11:4. Taču Žalgiris tikpat ātri ofensīvu apturēja un paši izvirzījās vadībā (12:15, 15:20). Pirmās ceturtdaļas beigās rezultātā atkal tika panākts līdzsvars, un līdz lielajam pārtraukumam nevienai komandai ievērojamu pārsvaru iegūt neizdevās. Diemžēl pirmajā puslaikā pa četrām personiskajām piezīmēm jau savākuši Jurevičus un Brazeltons.Trešās ceturtdaļas sākumā viņiem kritiskā piezīmju situācijā nonāca arī Zaķis. Par spīti tam viņa, Vairoga un Strēlnieka precizitāte Ventspils klubam ļāva panākt pieklājīgu pārsvaru (60:52, 72:60). Ceturto ceturtdaļu mājinieki sāka ar divu minūšu spurtu 8:0 un starpību palielināja pat līdz 81:62.Diemžēl piezīmju nasta (Brazeltonam un Ciakosam pa 5, Jurevičum, Vairogam, Zaķim pa 4) ventspilniekiem izrādījās par smagu. Piecu minūšu laikā Žalgiris atspēlēja gandrīz visu deficītu (83:80) un panāca dramatisku spēles galotni, kurā uzvara izcīnīt gan nespēja – trīs sekundes līdz beigām, kad rezultāts bija 89:89, Janavičs aizmeta garām abus soda metienus.Papildlaikā spēles likteni izšķīra Mačuļa divi precīzi trīspunktu metieni.BK Ventspils komanda spēli aizvadīja vājinātā sastāvā. Ceļgala traumas dēļ spēlē nepiedalījās Juris Umbraško, kurš, pēc kluba sniegtās informācijas, nespēlēs vēl apmēram divas nedēļas. Pāvelam Veselovam piektdien veikta meniska operācija, un viņš komandai palīdzēt laukumā varēs tikai pēc diviem mēnešiem. Savukārt Miks Sokolovs ir sasirdzis ar angīnu, un arī viņš tuvākajās nedēļās savai komandai palīdzēt nevarēs.Kā zināms, Kauņas Žalgiris, kura 52 uzvaru sērija pret Latvijas klubiem pārtrūka 2007.gada beigās tieši mačā ar BK Ventspils komandu, pēdējās trīs BBL spēlēs Latvijā bija piedzīvojuši trīs zaudējumus.SEB Baltijas līgaBK Ventspils – Žalgiris 99:102 (23:25, 46:45, 73:62, 89:89)

BK Ventspils: Brazeltons 0, Jurevičus 23, Kanbergs 8, Ciakoss 12, Zaķis 12 (10 atl.); Vairogs 16, Skirmants 5, Strēlnieks 23

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Galvanovskis: par agru noticējām uzvarai

BBL turnīra tabula

ASK Rīga 2-0
Barons/LMT 2-1

Lietuvos rytas 2-1
Valmiera 2-1
BK Ventspils 2-2

Šiauliai 1-1
Tartu Rock 1-1
Žalgiris 2-3
Nevežis 0-1
Kalev/Cramo 0-3

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi