Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Zībarts: Nespēlējot Babkinai, galotnē pietrūka spēles organizācijas

Latvijas dāmu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pēc komandas zaudēujuma Beļģijai Eiropas čempionāta grupu turnīra pēdējā spēlē uzsvēra, ka spēlētājas pārmetumus nav pelnījušas, jo cīnījušās no pirmās līdz četrdesmitajai minūtei, tomēr galotnē pietrūkusi spēles organizēšana, jo otrajā puslaikā savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt pamata saspēles vadītāja Elīna Babkina. Par viņas iespējām palīdzēt otrdien paredzētajā astotdaļfināla spēlē skaidrības vēl neesot.

"Bez Elīnas nebija spēlētājas, kura varētu organizēt uzbrukumu spēles galotnē. Tas apgrūtināja punktu gūšanu, īpaši pēdējā ceturtdaļā. Tajā pašā laikā Beļģijai ir ļoti pieredzējusi centra spēlētāja Anna Votersa, kura spēja trāpīt izšķirošā brīdī, lai gan viņai nebūt nebija viegli metieni," žurnālistiem stāstīja Zībarts. Viņš atzina, ka spēlētājas aizsardzībā zem groziem darījušas, ko varēja. "Mēģinājām dažādus variantus. Pret Votersu spēlēja gan abas Aijas [Putniņa un Brumermane], gan Kristīne [Vītola], tomēr tāpat labākais variants bija Anete Šteinberga. Nevarētu teikt, ka viņa iemeta vieglus metienus. Tie bija ar pretestību, no groza apakšas ar pusāķi, bet pēdējais – atlēcienā pāri sedzēju rokām. Tas ir meistarības rādītājs, tāpēc man nav pārmetumu meitenēm par aizsardzību," skaidroja valstsvienības treneris.

Viņš norādīja arī uz tiesnešu respektu pret zvaigžņotajām centra spēlētājām Votersu un Emmu Mēsemanu. "Mēģinājām iet caurgājienos, taču, kad vairākkārt viņu garajām spēlētājām netika nosvilpta piezīme, spēlētājas kļuva bijīgākas. Votersai jau beigās bija četras piezīmes, bet piekto iedotu tikai tādā gadījumā, ja viņa būtu kā ar cirvi pa rokām iesitusi," atzina Zībarts.

Treneris norādīja, ka grupu turnīra minimālais uzdevums – iekļūt izslēgšanas turnīrā – ir izpildīts, bet tālāk jāiet soli pa solim. "Pirmais solis bija tikt ceturtdaļfinālā kā grupas uzvarētājām. Tas šodien neizdevās. Nu koncentrēsimies, lai sevi pierādītu un iekļūtu tur caur astotdaļfināla spēli," sacīja Zībarts. Komandas spēlē viņš lielākās uzlabojuma iespējas redz garajā galā, kur cer uz lielāku palīdzību Anetei Šteinbergai. "Aija Putniņa un Kristīne Vītola šodien guva pa diviem punktiem katra. Zinu, ka viņas var spēlēt labāk, un viņas to apliecināja arī pēdējās pārbaudes spēlēs Turcijā. Šeit jau nav nekas citādāks, tikai pašām sev ir jānotic un jāspēlē ar pārliecību," aicināja Zībarts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi