Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Zvirgzdiņš: Patīkami, ka izlases kandidātes progresējušas

SK Cēsis un Latvijas dāmu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, rezumējot Latvijas sieviešu basketbola līgas iznākumu, saskatīja pozitīvas iezīmes: "Labi, ka TTT pie spēlēšanas tika izlases kandidātes. Īpaši iepriecināja Aija Brumermane, patika jaunas nianses Ditas Krūmbergas darbībā. Tās būs izmantojamas arī izlasē. Progresējušas Santa Dreimane, Kristīne Kārkliņa, jaunās spēlētājas. Cīņa par vietu izlases divpadsmitniekā varētu būt asāka nekā iepriekš."

Darbs Cēsīs bija A.Zvirgzdiņa pirmā pieredze Latvijas dāmu klubā pēc septiņu gadu pārtraukuma. Pats treneris ir apmierināts, uzsverot, ka izdevies praksē pārbaudīt dažādas taktiskās sistēmas, kuras noderēšot izlasē. Tāpat iegūts labāks priekšstats par vairākām valstsvienības kandidātēm. "Lielākais trūkums - nav stabilitātes. Viena spēle var būt spīdoša, bet nākamajā seko izgāšanās."

Treneris adresātes neprecizēja. Tomēr var noprast, ka teiktais visvairāk attiecas uz saspēles vadītājām. Šajā postenī Cēsīm starp trim izlases kandidātēm spilgta līdere tomēr neizskristalizējās. A.Zvirgzdiņš gan uzsver, ka neatkāpjas no iepriekš teiktā - Latvijā ir labas šā posteņa spēlētājas, bet jāatrod optimālais veids, kā izmantot katras stiprās puses un noslēpt trūkumus. "Labākā joprojām ir Zane Eglīte. Viņas veikums ne vienmēr tiek pamanīts un novērtēts, bet tā ir stabila vērtība."

Uz saspēles vadītāju vietām valstsvienībā acīmredzot būs asa konkurence. Treneris cer, ka tas pats notiks arī citos posteņos. "Jau ziemā koptreniņos iekļāvām jaunās - Niedolu, Veinbergu, Vītolu un Šteinbergu. Visas sevi labi parādīja arī Latvijas čempionātā. Katrai ir savi trumpji, kurus jāprot izmantot. Eiropas čempionātā spēlēs 12 labākās, un būtu labi, ja šajā skaitā ielauztos arī kāda jaunā."

Jaunnedēļ individuālie treniņi sāksies tām izlases kandidātēm, kam sezona jau beigusies. Oficiālā treniņnometne tiks atklāta 27.aprīlī. Nav zināms, vai no pirmās dienas varēs trenēties Ieva Kubliņa, kura pēdējā mačā Čehijā savainojusi jau iepriekš daudz cietušo pēdu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi