Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Lielvārdes florbolisti gūst sešus vārtus pēc kārtas un uzvar EuroFloorball turnīrā

Pagājušās sezonas Latvijas vīriešu čempionvienība florbolā Lielvārde, pateicoties lieliskam sniegumam finālspēles trešajā trešdaļā, svētdien triumfēja Slovākijas pilsētā Košicē notikušajā EuroFloorball turnīrā.
Aizvadītajā cīņā Lielvārde ar rezultātu 9:6 (3:1, 0:5, 6:0) pieveica Norvēģijas komandu Fredrikstas Slevik.

Līdz ar to Latvijas klubs nodrošināja sev vietu nākamā gada Eiropas Čempionu kausa izcīņas turnīrā.

Aizvadītajā cīņā pēc tam, kad Lielvārde bija zaudējusi piecus vārtus otrajā trešdaļā un nokļuvusi zaudētājos ar 3:6, trešajā trešdaļā tā atbildēja ar sešiem vārtiem deviņu minūšu laikā un garantēja uzvaru mačā.

Uzvarētājiem ar trim gūtajiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Toms Akmeņlauks, Mihails Kostusevs pievienoja divus vārtus un vienu rezultatīvu piespēli, bet pa vieniem vārtiem guva Ervīns Torsters, Artis Savins, Jānis Salcēvičs un Mikus Valpēters, kurš arī izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

Abas komandas savā starpā tikās arī apakšgrupā, kad Lielvārde uzvarēja ar 9:5. Tāpat apakšgrupā Lielvārde ar 6:2 pārspēja vietējo klubu Florko.

Savukārt pusfināla spēlēs sestdien Lielvārdes florbolisti ar rezultātu 9:5 pieveica Vācijas klubu Veisenfelsas Sparkasse, ko pārstāv Latvijas sportists Kristaps Vaicis, bet Slevik ar 8:5 pārspēja Slovākijas vienību Trenčin.

EuroFloorball turnīrā šogad piedalījās arī seškārtējā Latvijas sieviešu čempionvienība Kocēnu Rubene, kas sestdien pusfināla mačā ar 1:6 piekāpās Norvēģijas komandai Oslo Sveiva.

Iepriekš A grupas spēlēs Rubene ar 3:7 zaudēja Slovākijas komandai Pruskes SK 98, bet otrajā cīņā ar 4:3 pieveica Dānijas klubu Frederikshavnas Outlaws, savā grupā ieņemot otro vietu un kvalificējoties pusfinālam.

Sieviešu turnīrā triumfēja tieši Sveiva, kas finālā ar 4:3 (0:1, 1:1, 3:1) pārspēja Krievijas vienību Severodvinskas Nauka-Trevelstroj.

Līdz 2010.gadam risinājās Eiropas Čempionvienību kauss, kas pēdējo reizi notika Valmierā un Kocēnos, bet pagājušajā gadā tika izveidoti Eiropas Čempionu kauss un EuroFloorball turnīrs.

Eiropas Čempionu kausā vīriešu un sieviešu konkurencē spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts, kas šogad bija Zviedrija. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tika noteikta iepriekšējā gada EuroFloorball turnīrā.

Tikmēr EuroFloorball turnīrā sacenšas Eiropas florbola "mazo" valstu spēcīgākās komandas. Sākotnēji augustā tika aizvadītas kvalifikācijas sacensības, spēcīgākajām kvalificējoties finālturnīram, kurā piedalās tikai pa sešām vienībām vīriešu un sieviešu konkurencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi