Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Abi Latvijas dueti kvalificējas Maskavas Grand Slam izslēgšanas cīņām

Latvijas pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī Toms Šmēdiņš un Ruslans Sorokins piektdien ar uzvarām noslēdza Maskavā notiekošā "Grand Slam" turnīra apakšgrupu sacensības, kvalificējoties izslēgšanas cīņām.

Pasaules ranga līderi Samoilovs/J.Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikti ar trešo numuru, C apakšgrupas trešajā mačā ar 2-0 (21:19, 24:22) pieveica Benu Sekstonu un Čeimu Šelku no Kanādas, kuriem turnīrā ir 14.numurs. Latvijas vadošais pāris kanādiešiem šogad piekāpās pasaules čempionāta astotdaļfinālā, bet tagad revanšējās.

Līdz ar to Latvijas sportisti apakšgrupā izcīnīja pirmo vietu un sestdien no otrās kārtas uzsāks dalību izslēgšanas cīņās.

Kā ziņots, pirmajā cīņā ceturtdien Samoilovs/J.Šmēdiņš ar 2-1 (21:11, 17:21, 15:8) pārspēja ar 30.numuru izliktos mājiniekus Jevgēņiju Romaškinu un Maksimu Hudjakovu, bet otrajā mačā piektdienas rītā ar 1-2 (21:12, 17:21, 17:19) zaudēja austriešiem Lorencam Petutšnigam un Aleksandram Horstam, kuri izlikti ar 19.numuru.

Savukārt T.Šmēdiņš un Sorokins, kuri izlikti ar 21.numuru, trešajā mačā pieveica francūžus Endiju Sē un Eduāru Roulendsonu, kuriem sacensībās ir 28.numurs. Francijas sportisti maču nepabeidza traumas dēļ.

Kā ziņots, ceturtdien pirmās kārtas cīņā latvieši ar 2-1 (21:19, 18:21, 15:10) pieveica austrāliešus Izāku Kapu un Kristoferu Makhjū, kuriem ticis 12.numurs, bet piektdienas rītā otrajā cīņā ar 1-2 (21:17, 18:21, 12:15) piekāpās Eiropas čempionātā uzvarējušajiem spāņiem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram, kuriem piešķirts piektais numurs.

Ar divām uzvarām T.Šmēdiņš un Sorokins ieņēma otro vietu grupā un arī sestdien piedalīsies izslēgšanas cīņu pirmajā kārtā.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas uzvarētāji uzreiz kvalificēsies izslēgšanas turnīra otrajai kārtai, bet grupu otrās un trešās vietas ieguvēji spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Apakšgrupu ceturto vietu ieguvēji dalību sacensībās noslēgs ar ieņemtu dalītu 25.vietu.

Kā ziņots, zaudējumu kvalifikācijas vienīgajā mačā trešdien piedzīvoja Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Mārtiņš Pļaviņš, kurš uzsācis spēlēt ar jauno bloķētāju Aleksandru Soloveju. Viņi ar 1-2 (17:21, 21:18, 10:15) piekāpās itāļiem Andream Tomatisam un Aleksam Ranjēri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi