Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ar Jamaikas sprinteru uzvaru un pasaules rekordu stafetē beidzas pasaules vieglatlētikas čempionāts

Dienvidkorejas pilsētā Tegu notikušais pasaules vieglatlētikas čempionāts svētdien beidzies ar Jamaikas sprinteru uzvaru un sasniegto pasaules rekordu 4x100 metru stafetē.Nesta Kārters, Maikls Freiters, Johans Bleiks un Useins Bolts distanci veica 37,04 sekundēs, Pekinas olimpiskajās spēlēs sasniegto rekordu labojot par 0,06 sekundēm.

Otrās vietas ieguvējus, Eiropas čempionus francūžus viņi apsteidza par 1,16 sekundēm. Trešais finišēja Sentkitsas un Nevisas kvartets (38,49 s).4x100 metru stafetē dāmām trīs pirmās vietas izcīnīja amerikānietes (41,56 s), jamaikietes (41,70) un ukainietes (42,51). ASV skrējēja Elisone Fīliksa, kura veica otro posmu, kļuva jau par astoņkārtējo pasaules čempioni – Tegu viņai divi zelti stafetēs un pa vienam sudrabam un bronzai indiviuālajās distancēs.Trīssoļlēkšanā vīriem ar piekto visu laiku labāko rezultātu triumfēja Kristians Teilors no ASV – 17,96 metri. 21 gada vecumā viņš kļuva arī par visu laiku jaunāko pasaules čempionu šajā disciplīnā. Sudraba medaļu izcīnīja 2009.gada pasaules čempions Filipss Aidovu no Lielbritānijas (17,77), bronzu – amerikānis Vils Klejs (17.50).Vesera mešanā dāmām uzvarēja Tatjana Lisenko no Krievijas, kura veiksmīgākajā mēģinājumā sasniedza 77,13 metrus. Ar otro vietu nācā samierināties šogad pasaules rekordu (79,42 m) sasniegušajai vācietei Betijai Heidlerei – 76,06 metri. Bronza ķīnietei Vensju Žaņai (75,03).800 metru finālskrējienā dāmām sezonas ranga līdere Olga Savinova no Krievijas pēdējos 20 metros apsteidza iepriekšējā pasaules čempionāta uzvarētāju Kasteru Semenju no DĀR un Eiropas čempiones titulam pievienoja pasaules čempionāta zeltu – 1:55,87 (sezonas labākais rezultāts pasaulē). Trešā finišēja Dženeta Jepkosgei no Kenijas.5000 metru skrējienā spēcīgos konkurentus no Āfrikas finišā izdevās apsteigt divkārtējam pāgājušā gada Eiropas čempionam, Somālijā dzimušajam Lielbritānijas skrējējam Mohamedam Faraham – 13:23,26. Sudraba medaļa tika veterānam Bernardam Lagatam no ASV (13:23,64), viņam sekoja pa trim Etiopijas un Kenijas skrējējiem.Rīta pusē notikušajā maratona skrējienā vīriem ļoti pārliecinošu uzvaru svinēja Abels Kirui no Kenijas, kurš finišēja pēc divām stundām, septiņām minūtēm un 38 sekundēm, otrās vietas ieguvēju savu tautieti Vincentu Kipruto apsteigdams par divarpus minūtēm. Trešais finišēja Fejisa Lilesa no Etiopijas (2.10:32).

Pasaules čempionātā bagātāko medaļu ražu iekrāja ASV sportisti, kuru kontā 12 zelta, astoņas sudraba un piecas bronzas godalgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi