Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns
Latvijas valstsvienība ar kapteini Ati Blindu (att. priekšplānā) priekšgalā cer, ka līdzjutēju atbalsts Rīgā ļaus tai pārrakstīt pasaules čempionātu vēsturi

Ar mājas sienu palīdzību

Neaizmirstamus svētkus Rīgā tuvākās pusotras nedēļas laikā cer sarīkot Latvijas florbolisti, kuri pirmajā pašu mājās notiekošajā pasaules čempionātā ir apņēmības pilni sasniegt to, kas nav izdevies iepriekš. Proti, iesaistīties cīņā par godalgām.

Turnīra sākums gan komandai būs izaicinājumu pilns, jo pretī stāsies pagājušā čempionāta medaļnieki. Vispirms sestdien pulksten 19.30 Arēnā Rīga latviešus eksaminēs pašreizējie pasaules čempioni zviedri, dienu vēlāk pulksten 18.15 jāspēlē ar Čehiju. Pasaules čempionāts notiks Arēnā Rīga un Elektrum olimpiskajā centrā, Latvijas izlases spēles translēs LTV7.

Valstsvienības galvenais treneris Normunds Grunckis uzskata, ka komanda pēdējo gadu gaitā kļuvusi vairāk nobriedusi un ir ierasti labā fiziskajā gatavībā. Komandas kapteinis Atis Blinds uzsver, ka maiņas kļuvušas spēkos vairāk līdzvērtīgas un šogad izveidojies pateicīgs jauno un pieredzējušo spēlētāju mikslis. Sastāvā ir seši pasaules čempionātu debitanti, pārējie guvuši jau vērā ņemamu pieredzi augstākā līmeņa spēlēs.

"Iekšējā konkurence šogad bija lielāka nekā jebkad iepriekš," novērojis treneris Grunckis. Viņš ir gandarīts, ka turnīru būs iespēja sākt pret visspēcīgākajām komandām, jo uzreiz būs iespēja novērtēt savas iespējas. "Protams, zviedri būs favorīti gan mūsu spēlē, gan visā turnīrā, tomēr centīsimies ne tikai atsisties, bet mēģināsim arī rādīt savu spēli. Tas palīdzēs labāk sagatavoties arī nākamajai cīņai pret Čehiju," sacīja treneris.

Grunckis gan ar nožēlu atzina, ka pirms turnīra neizdevās aizvadīt pārbaudes spēli ar kādu no spēcīgākajām komandām, jo ierasti paiet laiks, līdz spēlētāji no pašmāju čempionāta ātru
miem pielāgojas pasaules čempionāta prasībām.

Visu rakstu lasiet piektdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi