Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Arājs: Vairāk sāpēja sirds, nevis kāja

Latvijas labākais sprinteris Ronalds Arājs sekmīgi pārcietis Ahilleja cīpslas operāciju pēc kritiena Eiropas čempionāta vieglatlētikā 100 metru distances finālā. Sarunā ar laikrakstu Diena viņš stāsta par savām izjūtām pēc kritiena un turpmākajiem plāniem.

Skrējiena sākumā juti, ka kaut kas tamlīdzīgs var notikt?

Īstenībā jau pēc pirmā falšstarta, ejot atpakaļ uz starta blokiem, sajutu sāpes. Uz brīdi iešāvās prātā doma - varbūt neriskēt? Bet tad iedomājos, kā tas būs, ka es tagad esmu jau izskrējis pirmo reizi un pēkšņi aiziešu uz ģērbtuvēm, turklāt zināju, ka ir reāla iespēja pacīnīties par trijnieku.

Viss notika pēkšņi, vai pamazām juti, ka būs kaut kas nelāgs?

Kad otro reizi startā visus atsauca atpakaļ, atkal sajutu sāpes. Skrējiena laikā līdz 60 metriem skrēju, sevi nežēlojot, jo, kā jau teicu, bija reāla iespēja tikt trijniekā. Pamazām konkurenti sāka aiziet uz priekšu, tad bija tāda savāda sajūta, un nākamajā solī kāju jau nejutu. Sekoja kritiens.

Pēc tavas sejas izteiksmes varēja noprast, ka sāpes bija ļoti spēcīgas.

Vairāk jau sirds sāpēja, nevis kāja. Fiziskās sāpes bija nedaudz vēlāk. Tajā brīdī sapratu, ka Ahilleja cīpsla ir pušu. Apzinājos, ka sezona ir galā un ka vilciens uz Londonas olimpiskajām spēlēm ir aizgājis.

Nākotnē vari cerēt uz rezultātu 10,20 vai 10,10 sekundes?

Citādi jau nav vērts turpināt. Ja es ar cirkšņa traumu un sāpošu Ahilleju varēju skriet 10,28, tad, manuprāt, 10,10 sekundes nav nekas nereāls. Galvenais - lai pēc rehabilitācijas pats būtu psiholoģiski gatavs skriet. Lai nebūtu kaut kādas iekšējās bremzes - ka tik kaut kas nenotiek. Nezinu jau arī, vai pēda būs tikpat atsperīga, lai gan speciālisti saka, ka Ahilleja cīpsla pēc operācijas būšot pat spēcīgāka.

Kur plāno iziet rehabilitāciju?

Iesākumā Rīgā, jo par visiem simt procentiem uzticos Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeitam Marekam Osovskim. Pēc tam lidošu uz Ameriku, kur mani gaida draudzene, un esmu noilgojies arī pēc meitiņas.

Turpināsi studijas?

Mācībām ir nepieciešama nauda. Ja būtu Helsinkos uzrādījis labu rezultātu, tad varbūt arī naudu izdotos sameklēt. Tagad izskatās, ka viens gads būs tikai jātrenējas.

Nākamais lielais starts varētu būt jau pēc gada pasaules čempionātā Maskavā?

Jā, jo esmu pagrozījies saulītē un gribas vēl atgriezties augstākajā līmenī, turklāt tagad arī konkurenti ar mani rēķināsies, un tā ir pavisam cita sajūta.

P. S. Nopietnus treniņus Arājs, visticamāk, varēs atsākt tikai pēc gadumijas. Sešas nedēļas kāja būs ģipsī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi