Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Atgūstas pēc operācijas

Oktobrī Latvijas rekordists šķēpmešanā Vadims Vasiļevskis pārdzīvoja gan sāpju, gan arī patīkamus prieka brīžus. Mēneša sākumā Vadimam izdarīja sarežģītu pēdas kaula operāciju, savukārt pagājušajā otrdienā Vasiļevsku ģimenē piedzima meitiņa. Latvijas labākais šķēpmetējs pagaidām apmeklē masāžas un ūdens procedūras un treniņus plāno atsākt decembrī.

Operācija bijusi sarežģītāka, nekā sākotnēji plānots. «Pusotras stundas vietā uz operāciju galda pavadīju trīsarpus stundas. Izrādījās, ka pēdas kaula izaugums ir apaudzis ar mazākiem izaugumiem, sācies iekaisums, tāpēc ārstiem vajadzēja nopietni papūlēties.» Tā kā operācija ieilgusi, Vadimam ievadīta papildu narkozes deva. Par to, vai pagājušajā sezonā sportistu ilgstoši nomocījušais savainojums beidzot būs pilnībā novērsts, varēs spriest tikai pēc atgriešanās šķēpmešanas sektorā. «Iespējams, ka ar pretsāpju līdzekļu palīdzību būtu varējis turpināt startēt arī nākamajā sezonā, taču domāju, ka operācija bija saprātīgāks risinājums. Nekad jau nevar zināt, kā būs. Es gan ceru uz to labāko, ka pēdas savainojums man vairs netraucēs.»

2009.gada sezonas nozīmīgākajās sacensībās pasaules čempionātā Berlīnē kvalifikācijā Vadims uzrādīja pārliecinoši labāko rezultātu 86,69 metri, taču finālsacensībās palika tūlīt aiz goda pjedestāla ceturtajā vietā (82,37). «Esmu izanalizējis visu notikušo. Galvenais iemesls bija tas, ka nevarēju uzlikt kārtīgu «štoperi». Runāja, ka Berlīnē būšot jauns ieskrējiena celiņš, bet patiesībā tas bija tikpat izdangāts kā Daugavas stadionā, turklāt atbalsta kājai bija izveidojies pēdas kaula izaugums, tāpēc vajadzēja startēt pēc pretsāpju injekcijas.»

Pagaidām Vadims nesteidzas ar svara zāles apmeklējumu, jo viņam ir rūgta pieredze. «Pirms 2007.gada sezonas cirkšņa savainojuma laikā svaru zālē intensīvi noslogoju ķermeņa augšdaļu. Kad atsāku mest, sapratu, ka muskuļi vairs nav tik elastīgi. Šķēpmešanā tomēr liela nozīme ir kājām, tāpēc treniņus atsākšu tikai decembrī, bet janvārī plānoju jau mest ar krustsoli.» Par pavasara plāniem Vadims runā izvairīgi. «Viss būs atkarīgs no nākamā gada finansējuma. Lieti noderētu treniņnometne Portugālē, kur mēs pagājušajā pavasarī labi pastrādājām. Apetīte kārtīgi trenēties man nav zudusi.»

2010.gada sezonā galvenās sacensības būs Eiropas čempionāts Barselonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi