Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ātrāk, augstāk, tālāk. Maskavā startē pasaules čempionāts vieglatlētikā

Iespēja redzēt leģendāro kārtslēcēju Jeļenu Isinbajevu startējam pēdējo reizi karjerā, vairākas sīvas un ne tik spraigas cīņas par zelta medaļām un just līdzi Latvijas sportistiem - tas viss līdzjutējus sagaida 14. pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas sestdien sāksies Krievijas galvaspilsētā Maskavā. Startam tur pieteikušies 204 valstu vieglatlēti. Latviju Krievijā pārstāvēs desmit sportistu.

Nepilnu mēnesi pirms pasaules čempionāta kļuva zināms, ka Maskavā nestartēs sezonas labāko trīs rezultātu īpašnieks 100 metru sprintā amerikānis Taisons Gejs. Viņš, tāpat kā jamaikietis Asafa Pauels, uz kādu laiku diskvalificēts pozitīvu dopinga analīžu dēļ. Tāpēc šogad vienā no populārākajām disciplīnām daudzi jau pirms sacensībām par čempionu gatavi kronēt bez nopietniem konkurentiem palikušo jamaikieti Useinu Boltu, kurš gan šosezon pagaidām uzrāda savam līmenim pieticīgus rezultātus.

Savainojumu dēļ Maskavā nepiedalīsies vēl vairākas pasaules mēroga zvaigznes. Viena no tādām ir britu daudzcīņniece Džesika Enisa, kura gan paguva pirms divām nedēļām piedalīties arī sacensībās, taču pilnībā atveseļojusies vēl nav, tāpēc nespēj gūt sev ierastus rezultātus. 2012. gada labākajai sportistei dāmu konkurencē Enisai «lazaretē» pievienojusies arī pazīstamā horvātu augstlēcēja Blanka Vlasiča.

Toties būs arī disciplīnas, kurām tiks pievērsta pastiprināta uzmanība. Uz tādu, visticamāk, var cerēt dāmu kārtslēcējas, jo vienīgā sieviete, kas jebkad pārvarējusi piecu metru robežu, - mājiniece Jeļena Isinbajeva - aizvadīs pēdējās sacensības savā karjerā. Viņas uzstādītais pasaules rekords 5,06 metri ir par 14 centimetriem (!) labāks rezultāts nekā visu laiku otrs augstākais lēciens ar kārti, kas padevies amerikānietei Dženiferai Sūrai.

Nav izslēgts, ka būs iespēja redzēt arī kādu kuriozu - kā pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Tegu. Toreiz par tādu parūpējās Samoa lodes grūdējs Sogelau Tuvalu, kurš, nekvalificējies sacensībām, nolēma iziet uz starta 100 metru sprinta priekšsacīkšu kārtā. 17 gadu vecais dūšīgais Tuvalu uzrādīja laiku 15,66 sekundes, par ko izpelnījās ne tikai mediju uzmanību, bet arī patiesas līdzjutēju simpātijas, jo bija acīm redzams, ka puisis centās no visas sirds.

Ko gaidīt no Latvijas sportistiem? 

No Latvijas sportistiem šoreiz neredzēsim visus spēcīgākos. Traumu dēļ Maskavā uz starta neizies šķēpmetēji Sinta Ozoliņa-Kovala, Zigismunds Sirmais, šķēršļu skrējēja Poļina Jeļizarova, lodes grūdējs Māris Urtāns. Olimpietis šķēpmetējs Ainārs Kovals neizpildīja normatīvu, bet šīs sezonas stabilākais Latvijas šķēpmetējs Rolands Štrobinders atstāts mājās, dodot vietu Vadimam Vasiļevskim, kurš Latvijas Vieglatlētikas savienībai (LVS) solījis sasniegt augstvērtīgu rezultātu.

Pagājušajā pasaules čempionātā medaļu izcīnījusī tāllēcēja Ineta Radeviča beigusi karjeru. Daudzcīņniece Aiga Grabuste maijā laidusi pasaulē bērniņu un šosezon nestartē. Par otru mūsu daudzcīņnieci Lauru Ikaunieci - vēl pagājušajā nedēļā nebija skaidrības, vai viņa tiešām brauks uz Maskavu, jo nesen notikušajā pasaules sporta universiādē Kazaņā bija saķērusi kādu vīrusu, kas novājināja viņas organismu, taču pēdējās ziņas ir pozitīvas - Laura gatava startēt un cīnīties par sev ierastiem rezultātiem.

Objektīvi vērtējot, Latvijas vieglatlētu izredzes kādā no disciplīnām pacīnīties par medaļām nav lielas. Drīzāk būtu jākoncentrējas uz iekļūšanu finālā jeb labāko divpadsmitniekā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vieglatlētika

Latvijas sportisti PČ Maskavā
10.VIII 9.15 Mareks Ārents (kval. kārtslēkšanā), 16.05 vai 17.35 Igors Sokolovs (kval. vesera mešanā), 18.20 Lauma Grīva (kval. tāllēkšanā)
11.VIII 16.00 Arnis Rumbenieks (20 km soļošana), 18.00 fināls tāllēkšanā sievietēm
12.VIII 8.30, 9.35, 17.45, 19.35 Laura Ikauniece (daudzcīņa), 18.00 fināls kārtslēkšanā, 19.30 fināls vesera mešanā
13.VIII 8.30, 10.10, 11.25, 19.10 Laura Ikauniece (daudzcīņa), 8.35 Agnese Pastare, Anita Kažemāka (abas 20 km soļošana)
15.VIII 8.30 vai 10.00 Vadims Vasiļevskis (kval. šķēpa mešanā)
16.VIII 8.30 vai 9.55 Madara Palameika, Līna Mūze (kval. šķēpa mešanā)
17.VIII 17.35 fināls šķēpa mešanā vīriešiem
18.VIII 15.00 fināls šķēpa mešanā sievietēm

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi