Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Australian Open satrauc spriedze bijušās Dienvidslāvijas valstu līdzjutēju attiecībās

Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā bijušās Dienvidslāvijas valstu līdzjutēju attiecībās jūtamā spriedze trešdien darīja bažīgus gada pirmā "Grand Slam" sērijas turnīra rīkotājus.Atbalstot savus favorītus, Serbijas, Horvātijas un Bosnijas fani iesaistījās vārdu cīņās un savstarpējos apvainojumos.

Bosnijā dzimušā amerikāņa Amera Deliča un Francijas tenisista Pola Anrī Matjē spēles laikā līdzjutēju nomierināšanai nācās iesaistīties drošības dienestam, jo serbu fani apvainoja Deliča atbalstītājus.Piecos setos spēlē uzvaru guvušais Deličs vēlāk aicināja savus atbalstītājus būt mierīgiem un nepārvērst viņa spēli trešajā kārtā ar serbu Novaku Džokoviču par "Trešo pasaules karu". "Mēģināšu pārliecināt savus fanus, ka mums nevajag krist kaunā pasaules priekšā, un ceru, ka Novaks [Džokovičs] kaut ko pateiks arī serbu faniem," teica Deličs. Viņš aicināja politiku atstāt ārpus tenisa laukumiem, jo ne jau spēlētāji konfliktos vainojami. Deličs solīja uzrunāt arī Melburnas bosniešu kopienu.Rīkotāji ar satraukumu gaidīja arī horvāta Marina Ciliča spēli pret serbu Janko Tipsareviču, taču šī cīņa pagāja bez būtiskiem incidentiem, lai gan abu tenisistu atbalstītāji vairāk dziedāja savas nacionālās dziesmas, nevis sekoja notikumiem laukumā. "Ņemot vērā spriedzi un provokācijas no abām pusēm, jutos atvieglots, ka uzvarēju četros setos," teica nākamajā kārtā iekļuvušais Ciličs.

Tomēr diviem tenisa līdzjutējiem atņemtas tiesības apmeklēt turnīra sacensības pēc tam, kad trešdien kādā sacensību vietā esošā brīvdabas bārā tieši pēc Ciliča un Tipasareviča spēles sakāvās divi vīrieši. Iejaucās policija un nekavējoties izraidīja aiz vārtiem nekārtību cēlājus.

Etniska vardarbība Austrālijas atklātā čempionāta norisi aptumšoja 2007. gadā, kad nacionālajās krāsās ģērbušies serbu un horvātu fani uzbruka viens otram ar pudelēm, karogu kātiem un zābakiem. Šogad turnīrā ir piesaistīts vairāk drošības darbinieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi