Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Baltkrievijas vesera metējiem draud šķiršanās no olimpiskajām medaļām

Baltkrievijas vesera metējiem Vadimam Devjatovskim un Ivanam Tihonam draud diskvalifikācija un šķiršanās no olimpiskajās spēlēs Pekinā izcīnītajām medaļām, jo dopinga analīzes uzrādījušas aizliegtas vielas viņu organismā, ziņo aģentūra "Vesj Sport".

Tiek vēstīts, ka Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) un Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) jau tuvākajā laikā paziņos, ka abu vesera metēju analīzēs atklāts pārāk augsts testosterona līmenis, tāpēc viņiem draud diskvalifikācija. Informācijas avots Pasaules antidopinga aģentūrā (WADA) norādījis, ka vesera metējiem paaugstināts testosterona līmenis radies pēc neatļautu smēru un gēla lietošanas.

Devjatovskis Pekinā izcīnīja sudraba medaļu, bet Tihons bija trešais un tika pie bronzas. Par olimpisko čempionu tika kronēts Primožs Kozmuss no Slovēnijas.

Devjatovskis, kurš 2005. gadā kļuva par pasaules vicečempionu, bet 2006. gadā par Eiropas čempionāta bronzas medaļnieku, laika posmā no 2000. līdz 2002. gadam jau izcietis divu gadu diskvalifikāciju par aizliegtu vielu lietošanu, tāpēc viņam draud mūža diskvalifikācija.

Savukārt Tihons, kurš pirms četriem gadiem olimpiskajās spēlēs Atēnās bija otrais, līdz šim līdzīgās nepatikšanās nebija iekūlies. Tihons ir trīskārtējs pasaules čempions (2003., 2005. un 2007. gadā), kā arī 2006. gada Eiropas čempions.

Ja abi Baltkrievijas vesera metēji patiešām tiks sodīti, tad sudraba medaļa pienāksies Kristianam Parsam no Ungārijas, bet bronza nonāks japāņa Kodži Murofuši īpašumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi