Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Spēcīgais karstums Tokijā cilvēkiem liek meklēt veldzi jebkurā iespējamajā veidā, un ūdenstilpnēs daudzi atvēsinās pat pilnībā apģērbti

Bažas par sportistu drošību Tokijas olimpiskajās spēlēs

Karstuma vilnim Japānā pieņemoties spēkā un vietām termometra stabiņam pakāpjoties pat virs 40 grādiem pēc Celsija skalas, izskanējušas bažas par olimpiešu drošību 2020. gadā Tokijā gaidāmajās olimpiskajās spēlēs, jo konkrētajos mēnešos šāds karstums Japānā nav retums, raksta The Guardian.

Tokijā sākta divu gadu atskaite līdz olimpisko spēļu sākumam, taču spēcīgais karstums, kurš jau prasījis ne viena vien cilvēka dzīvību, atkal liek uzdot jautājumu, cik droši šādā laikā būtu startēt tādu disciplīnu kā maratons atlētiem.

Aizvadītajā nedēļā Starptautiskā Olimpiskā komiteja gan apstiprināja sacensību grafiku, kurā paredzēts, ka maratonisti dosies distancē agri no rīta, lai mazinātu iespējamā karstuma ietekmi, tomēr ar to var nebūt gana. Tokijas Universitātes profesors Makoto Jokohari, kurš pētījis stipra karstuma radītus riskus atlētiem, atzinis, ka starts agrāk no rīta ir zināms uzlabojums, bet tas ne tuvu nav pietiekams drošības garants. Viņš nesen publiskotā pētījumā klāstījis, ka ieplānotais maratona maršruts šādos laika apstākļos vērtējams kā ļoti bīstams atlētu veselībai, tāpēc pētnieks ierosina ieviest būtiskas izmaiņas - vai nu pārcelt maratona norises vietu tālāk uz ziemeļiem vai dot startu jau plkst.2 naktī.

2020. gada Vasaras olimpisko spēļu rīkotāju preses pārstāvis norādījis, ka organizatori jau apsver ieviest dažādus mērus karstuma ietekmes mazināšanai, piemēram, ūdens izsmidzināšanu virs atlētiem. Nākamgad jūlijā Tokijā notiks izmēģinājuma pasākumi, kuru norise ļaus apsvērt jau konkrētāku rīcību.

"Lai vai kā, kamēr vien maratons notiks Tokijā vasaras vidū, neviens no profilaktiskajiem pasākumiem pilnībā neizslēgs risku atlētu veselībai," atzinis pētnieks Jokohari.

To, ka spēcīgā karstuma ietekmes samazināšana ir viens no faktoriem, kas būs ļoti būtisks 2020. gada olimpisko spēļu veiksmīgai norisei, atzinusi arī Tokijas gubernatore Juriko Koike.

XXXII Vasaras olimpiskās spēles Tokijā notiks no 2020. gada 24. jūlija līdz 9. augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi