Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Biatlonistus pieviļ kļūdas medicīnā

Neparedzētas izmaiņas muskuļu masā ir papildu likstas, kas skārušas jau tā savainojumiem novājināto Latvijas kungu biatlona izlasi, tāpēc ceturtdien Pasaules kausa trešajā posmā Hohfilcenē uz starta 20 kilometru distancē nestājās Ilmārs Bricis un Edgars Piksons. Sekmīgākais bija Kristaps Lībietis, kurš vārdadienā uzdāvināja labu šaušanu un 47.

vietu. "Gadījusies kļūda saistībā ar medicīnu. Piksonu un Brici tā skārusi visvairāk, vismazāk - Lībieti un Pleikšni," Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidents Jānis Bērziņš detaļās neieslīga un notikušo komentēja izvairīgi. Viņš norādīja, ka biatlonu veido trīs lielie vaļi - treneri, medicīna un zinātne. Šoreiz ar šo triju faktoru sintēzi neesot trāpīts. "Kļūdīties ir cilvēcīgi," Jānis Bērziņš publiski vainīgos nemeklēja. "Nāks laiks, nāks padoms. Ir pieļautas kļūdas sagatavošanās posmā. Taču absolūti izslēgts, ka tas ir saistīts ar neatļautām vielām." "Situācija ir pabēdīga," Jānis Bērziņš raksturoja šosezon iespēto. "Ceru, ka līdz pasaules čempionātam viss būs kārtībā. Ja nekas nemainīsies, pavasarī būs jāgriež [jāpieņem lēmumi attiecībā uz izlases personālu - IK]." Kungu izlases galvenais treneris Vitālijs Urbanovičs uz jautājumu, vai kļūdu pieļāvis Latvijas Olimpiskās vienības ārsts Aldis Cīrulis, kurš patlaban Hohfilcenē konsultē izlasi, atbildēja: "Man no medicīnas nav saprašanas - esmu treneris, nevis dakteris. Jāgaida, nevaru neko pateikt. Katrā ziņā - nekas aizliegts nav lietots." Kas Bricim? "Nav īsti labi. Varbūt skries stafetē. Patraucējis novembrī izslimotais vīruss." Likstu sarakstu joprojām nav atstājis LBF prezidenta dēls Jānis Bērziņš ar sāpošo muguru un Kaspars Dumbris ar ceļgala locītavas problēmām. Nekā priecīga ceturtdien nebija arī dāmu nometnē. Gerda Krūmiņa un Madara Līduma 15 kilometru distancē ieņēma attiecīgi 77. un 78.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

vv

Biatlons

PK 3.posms Hohfilcenē (Austrija)

Kungi. 20 km (123 dalībnieki)


1.Maksims Čudovs (Krievija) 56:00,3 (1). 2.Ivans Čerezovs (Krievija) +47,6 (2). 3.Bjerns Ferijs (Zviedrija) +48,5 (1). 47.Kristaps Lībietis (Latvija) +4:33,2 (1). 109.Jānis Bērziņš (Latvija) +11:13,5 (4). 110.Jānis Pleikšnis (Latvija) +11:25,8 (5).

Dāmas. 15 km (107 dalībnieces)

1.Albina Ahatova (Krievija) 50:03,0 (0).

2.Eva Tofalvi (Rumānija) +17,5 (0).

3.Svetlana Sļepcova (Krievija) +49,9 (2).

77.Gerda Krūmiņa (Latvija) +9:48,1 (5).

78.Madara Līduma (Latvija) +9:49,3 (8).

99.Līga Glāzere (Latvija) +10:24,9 (5).

103.Žanna Juškāne (Latvija) +15:17,8 (8).

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi