Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bičevskis pēc finālturnīra izlozes: Mums ir viena no labākajām grupām

Latvijas handbola izlase pēc finālturnīra izlozes tikusi ļoti labā grupā, ja ne pat labākajā, uzskata Latvijas Handbola federācijas (LHF) prezidents Mārtiņš Bičevskis.

Jau ziņots, ka Latvijas handbola izlase 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupā tiksies ar Spāniju, Vāciju un Nīderlandi. Šīs izlases cīnīsies C apakšgrupā, kas savus dueļus aizvadīs Norvēģijas pilsētā Tronheimā.

"Teikšu godīgi, pirmās sajūtas bija - "Ak Dievs!" Vai nevarējām tikt, kādā vieglākā grupā?" sarunā ar LHF stāstīja Bičevskis. "Pēc tam vēlreiz to visu apdomāju un sapratu, ka mums ir viena no labākajām grupām, ja ne pati labākā."

"Nedaudz vājākas ir A un B grupas, bet B grupā nemaz nevarējām tikt, jo tur no trešā groza jau bija mājiniece Austrija. Pragmatiski domājot, katrā grupā ir iespējami kaut kādi pārsteigumi un pat brīnumi," no Zviedrijas notikušo izlozi komentēja LHF prezidents.

Latvijas izlases finālturnīra viena no pretiniecēm būs Nīderlandes izlase, ar kuru handbolisti divas reizes tikās jau šī gada kvalifikācijas turnīrā.

"Nīderlandi ļoti labi zinām. Esot labākajā sastāva un motivācijas pilni, pierādījām, ka ar viņiem varam spēlēt ļoti veiksmīgi," notikušās spēles atcerējās federācijas prezidents. "Savā laukumā uzvarējām pārliecinoši, tomēr viesos piedzīvojām zaudējumu, bet tur motivācijas viņiem bija vairāk. Skaidrs, ka Nīderlandi varam uzvarēt!"

"Vācija - tur visādi var būt. Iespējams, viņi pirms tam būs uzvarējuši Spāniju, ieguvuši labas pozīcijas un būs nedaudz atslābinājušies. Visādi var būt," pozitīvi noskaņots bija Bičevskis. "Spānija ir pēdējā Eiropas čempione un tā būs grandioza iespēja mūsu spēlētājiem."

Federācijas prezidents arī uzsvēra, ka, viņaprāt, no tik spēcīgas grupas ilgtermiņā Latvijas izlase būs tikai ieguvēja. "Vācijā šo čempionātu skatīsies gandrīz katrs trešais cilvēks, tāpat Latvijas izlases handbolistiem būs iespēja spēlēt pret Vāciju un Spāniju, kuru čempionāti ir starp trim spēcīgākajiem visā Eiropā. Skatoties no tāda viedokļa, ieguvumu būs daudz - atpazīstamība, handbola popularitāte un viss pārējais. Tas būs iespaidīgi," piebilda prezidents.

Tikmēr Bičevskis arī neslēpa, ka federācija izlasei īpašus mērķus neuzstādīšot. "Mūsu čaļi paši sev uzstādīs mērķus! Atkal atceros spēli pret Slovēniju, cik ļoti motivēta bija komanda, cik ļoti visi vēlējās sasniegt rezultātu. Ar tādu atdevi viss dzīvē ir iespējams," savu ticību komandai uzsvēra Bičevskis.

"Šiem spēlētājiem no valsts nebija tik liels atbalsts, lai vispār kaut ko varētu prasīt, bet viņi devās laukumā un cīnījās par savu valsti, galvenais mērķis bija sasniegt rezultātu Latvijas izlases kreklā," turpināja prezidents. "Jāsaprot, ka šī izlase sasniedza vēsturisku panākumu ar budžetu, kurš ir desmitiem reižu mazāks nekā citām valstīm, kas būs finālturnīrā. Latvijai ir jābūt lepnai par šo komandu. Pašiem spēlētājiem ir jābūt lepniem pārstāvēt savu valsti - tad viss ir iespējams."

Bičevskis arī piebilda, ka čempionāta norises vieta ir ļoti tuvu Latvijas robežām, kas arīdzan ir lieliska iespēja līdzjutējiem, lai dotos atbalstīt handbola izlasi svarīgajās spēlēs.

"Pašiem tagad ir aktīvi jāsāk runāt par to, ka šis ir nebijis panākums, un līdzjutējiem būs iespēja klātienē atbalstīt savu komandu. Uz Tronheimu ir tiešais reiss, tur var aktīvi atpūsties, īpaši ir arī tas, ka tieši Latvija spēlē pret Spāniju piedalīsies čempionāta atklāšanas mačā," par gaidāmo Eiropas čempionātu stāstīja Bičevskis. "Šo spēli skatīsies visā Eiropā, auditorija būs milzīga. Ir svarīgi šādā spēlē parādīt, ka esam spēcīga komanda, un mēs negribam būt peramie zēni," piebilda federācijas vadītājs.

Bičevskis arī sacīja, ka izlasei priekšā gaidāms liels pārbaudījums, jo sagatavoties šāda līmeņa turnīram prasa lielu laiku, bet vairāki Latvijas izlases spēlētāji ar handbolu nepelna naudu, tāpēc viņiem nāksies atprasīties no darba vietām, lai pienācīgi sagatavotos sacensībām.

"Tā nebūs viena izbraukuma spēle - grupu turnīrā būs trīs mači un tiem ir ļoti nopietni jāgatavojas. Trīs spēles piecās dienās - nav visi kā Dainis Krištopāns, kurš ikdienā spēlē Čempionu līgā un Maķedonijā," citēts Bičevskis.

"Tā ir cita sagatavotība, un mums tomēr komandā ir daudzi spēlētāji, kuri ikdienā bez handbola strādā arī citur. Jau ir bijušas sarunas ar handbolistiem, kuri ir teikuši, ka viņiem uz sagatavošanās un čempionāta laiku būs jāņem trīs nedēļu bezalgas atvaļinājums. Tas viss nav tik vienkārši," noslēgumā piebilda federācijas galva.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies no 10. līdz 26.janvārim, un tajā pirmo reizi startēs kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Mači norisināsies Stokholmā, Malmē, Gēteborgā (visas - Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas - Austrija) un Tronheimā (Norvēģija).

Eiropas čempionātā 24 komandas būs sadalītas sešās apakšgrupas pa četrām izlasēm katrā. Pēc priekšsacīkstēm pamatturnīram kvalificēsies katru apakšgrupu divas labākās komandas, kas pēc tam divās grupās, pa sešām valstsvienībām katrā, noskaidros četras pusfinālistes.

Finālturnīrā uzvarējusī komanda nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Eiropas vietu Olimpiādē jau nodrošinājusi pērnā gada pasaules čempione Dānija.

Top komentāri

???
?
Bičevski, kādēļ tevi izmeta no Latvenergo padomes? OIKus nekontrolēji?
h
h
glumais visur ielīdis
TTT
T
Kad šitais beigsies. Vienreiz tiek pie vadoša amata valsts iestādē un tad ceļo no vienas valsts siles uz citu. Kaut kā atgādina Teodora klonu, tikai pēc banku asociācijas atstāšanas pazuda akcents.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi