Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bojāgājušā sportista tēvs: Mūsu sirdis ir salauztas

Traģiski bojāgājušā Gruzijas kamaniņu braucēja Nodara Kumaritašvili tēvs Dāvids svētdien atzina, ka visu sportista tuvienieku sirdis ir salauztas. "Mūsu sirdis ir salauztas. Viņš bija tik jauns un viņam visa dzīve vēl bija priekšā," aģentūrai AFP ar asarām acīs teica kamaniņbraucēja tēvs.

* Traģēdija Vankūverā: bojā gājis Gruzijas kamaniņu braucējs
* UZZIŅA: Nāves gadījumi olimpisko spēļu vēsturē

"Visu savu dzīvi viņš vēlējās kļūt par sportistu, un piedalīties Olimpiskajās spēles bija viņa sapnis," izteicās 46 gadus vecais Dāvids Kumaritašvili. "Viņš bija tik priecīgs pirms došanās uz Vankūveru - tik laimīgu es viņu vēl nekad nebiju redzējis."

Dāvids Kumaritašvili atzina, ka viņš ir dzirdējis par to, ka traģiskā negadījuma video ir redzams internetā, tomēr viņš nespēj saņemties, lai to noskatītos.

"Es vienkārši to nespēju. Mana sirds ir vāja un salauzta, tāpēc es nedomāju, ka varētu izdzīvot pēc video noskatīšanās," atzina bojāgājušā kamaniņu braucēja tēvs.

Dāvids Kumaritašvil, kurš pats savulaik ir piedalījies kamaniņu sporta sacensībās, kad Gruzija vēl bija Padomju Savienības sastāvā, atzina, ka viņš šobrīd nezina, ko vainot sava dēla nāvē.

"Es nezinu, kāpēc tas notika. Es nezinu, vai tā bija trases kļūda vai tomēr Nodara kļūda. Taču es zinu, ka viņam nevajadzēja traukties pa trasi ar tik lielu ātrumu - tik liels ātrums šajā sporta veidā ir par traku," piebilda Dāvids Kumaritašvili.

Kā ziņots, Nodars Kumaritašvili piektdien nomira pēc tam, kad piedzīvoja kritienu treniņbrauciena laikā olimpiskajā trasē Vistlerā.

Kumaritašvili piedzīvoja kritienu pēdējā, 270 grādu virāžā, kurā sportistu ātrums mēdz sasniegt 140 kilometru stundā lielu ātrumu.

Kā pastāstīja aculiecinieki, Kumaritašvili lielā ātrumā izlidoja ārā no ātrās Vistleras trases un ietriecās vienā no trases konstrukcijām. Sportists nekavējoties zaudēja samaņu.

Negadījuma vietā uzreiz ieradās mediķi, kas veica Kumaritašvili atdzīvināšanu, bet pēc tam gruzīnu kamaniņu braucējs tika nogādāts slimnīcā, tomēr ārstu cīņa par viņa dzīvību bija neveiksmīga.

Pēc traģiskā negadījuma Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) pieņēma lēmumu, ka drošības apsvērumu dēļ vīriešu sacensībām kamaniņu sportā starts tiks dots no zemākas vietas - tās pašas, no kuras startēs sievietes.

Jau ziņots, ka Vistleras trase jau iepriekš kritizēta par sportistu drošības apdraudējumu. Lai gan trase ir nedaudz pārbūvēta un izveidota, kā apgalvo tās apsaimniekotāji, ne tik bīstama sportistiem, tā kļuvusi pat nedaudz ātrāka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi