Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Brāļiem Dukuriem dubultuzvara Pasaules kausa pirmajā posmā skeletonā

Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā skeletonā vīriešu konkurencē piektdien ASV pilsētā Leikpleisidā dubultuzvaru svinēja Latvijas sportisti Martins un Tomass Dukuri.

Iepriekšējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs M.Dukurs svinēja panākumu, šajā trasē Pasaules kausa sacensībās uzvarot pirmoreiz karjerā, bet T.Dukurs ierindojās otrajā pozīcijā. Trīs braucienu summā brāļus šķīra 0,08 sekundes.
M.Dukurs finālbraucienā nostiprināja savas iepriekš ieņemtās pozīcijas, nosargājot pirmo vietu. Viņa brauciens bija otrs ātrākais no kopumā trim veiktajiem, bet starts - sliktākais.

Savukārt T.Dukurs veica savu ātrāko no trīs sacensību braucieniem, tiesa, uzrādot sliktāko starta laiku, tomēr spēja apsteigt krievu Aleksandru Tretjakovu, kurš pēc diviem braucieniem bija otrais.

Kā ziņots, pēc ceturtdien veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem M.Dukurs bija līderis, par nieka 0,01 sekundi apsteidzot Tretjakovu. Savukārt vēl par 0,05 sekundēm lēnāks bija T.Dukurs. Tretjakovs sacīkstes noslēdza trešajā vietā, M.Dukuram zaudējot 0,17 sekundes.

"Ar izcīnīto vietu esmu apmierināts, bet ar sniegumu - īsti nē," pēc gūtās uzvaras izteicās M.Dukurs. Līdzsvarotu pozīciju ieturēja arī T.Dukurs. "Cenšos darīt visu, kas ir manos spēkos. Skatīsimies, kad man izdosies brāli apsteigt."

Uzvarētājs tika noskaidrots trešajā braucienā, ko veica desmit spēcīgākie sportisti. Labāko braucēju noteica trīs braucienu summā. Zīmīgi, ka pagājušajā sezonā trīs Pasaules posmi noslēdzās ar M.Dukura uzvaru un T.Dukura trešo vietu.

M.Dukurs kopš 2011.gada janvāra uzvarējis pēdējos 12 no 13 Pasaules kausa posmiem. Tagad M.Dukurs Pasaules kausā uzvarējis 11 dažādās trasēs, bet iepriekš viņš vēl nekad to nebija paveicis Leikpleisidā. Tiesa, februārī M.Dukurs Leikpleisidā ļoti pārliecinoši triumfēja pasaules čempionātā.

Kā ziņots, sieviešu konkurencē ceturtdien 21.vietu pirmajā braucienā sasniedza jaunā latviete Lelde Priedulēna, nespējot kvalificēties otrajam sacensību braucienam. Iepriekšējais Pasaules kausa posms skeletonā Leikpleisidas trasē notika 2010.gada decembrī un tad uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa krievs Sergejs Čudinovs, otrais bija M.Dukurs, bet trešo pozīciju izcīnīja Lielbritānijas sportists Kristians Bromlijs. Savukārt šī gada februārī Leikpleisidas trasē risinājās pasaules čempionāts, kurā M.Dukurs četru braucienu summā tuvāko konkurentu apsteidza par 2,08 sekundēm.

Trīs braucienu sacensības skeletonā tika aizvadītas jau otro reizi, tomēr pirmajā reizē uzvarētājs tika noskaidrots vien pēc trešā - fināla - brauciena rezultātiem. Pagājušajā sezonā līdzīgs formāts tika iemēģināts Pasaules kausa posmā Vinterbergas trasē, tomēr toreiz spēcīga sniegputeņa dēļ vīriešu sacensībās tika atcelts otrais kvalifikācijas brauciens. Neskatoties uz nelabvēlīgiem laika apstākļiem, toreiz M.Dukurs uzvarēja gan kvalifikācijā, gan arī finālbraucienā.
Zīmīgi, ka tieši pēc Vinterbergas sacensībām M.Dukurs sasniedza savdabīgu rekordu - uzvarēja visās sacensībās kalendārā gada laikā olimpiskajā sporta veidā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā M.Dukurs kļuva par pasaules un Eiropas čempionu, kā arī Pasaules kausa ieguvēju. Savukārt viņa vecākais brālis T.Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā bija trešais, bet pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu.

Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986.gada, un līdz šim trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija triumfējis vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./1993. līdz 1994./1995.gada sezonai. Pēc gada pārtraukuma Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs. Astoņos aizvadītās sezonas Pasaules kausa posmos M.Dukurs svinēja septiņas uzvaras, bet reizi bija spiests samierināties ar sesto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi