Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Briedim jāpacīnās vēl pirms iešanas ringā

Negaidītu šķērsli pirms Latvijas vadošā boksera Maira Brieža karjeras svarīgākās cīņas sastapusi viņa komanda, kas apsūdz Latvijas Boksa federāciju (LBF) mērķtiecīgā sportista karjeras attīstības kavēšanā ar mērķi plūkt citu darba augļus. "Kaut boksa federācija cenšas sabotēt cīņu, tā simtprocentīgi notiks," pirms sportista atklātā treniņa žurnālistiem uzsvēra viņa menedžeris Alberts Hačaturovs. Pats Briedis aizkulišu cīņās neiesaistās, lai 14. maijā būtu gatavs līdzšinējās karjeras lielākajam izaicinājumam, taču norāda, ka uzticas savai komandai un tās spējām atrisināt situāciju.

Pēc pēdējos gados gūtajiem panākumiem Mairim Briedim radusies iespēja cīnīties par pasaules čempiona jostu vienas no ietekmīgākajām boksa organizācijām Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā, jo līdzšinējais titula īpašnieks Grigorijs Drozds traumas dēļ to neaizstāvēja. Uz jostu pretendē vēl trīs ranga augšgala bokseri. Briedis sava veida pusfinālā 14. maijā sacentīsies ar ASV dzīvojošo Nigērijas bokseri Olanrevaju Durodolu. Sportista komanda piesaistījusi pamatīgus līdzekļus, lai svarīgo cīņu aizvadītu Rīgā, taču nav ieguvusi LBF atļauju rīkot pasākumu. "Iepriekš visas Brieža cīņas notika Amerikā bāzētās IBF (Starptautiskās Boksa federācijas) pārziņā, kam LBF ambīcijas nebija svarīgas, bet WBC iesaistīta Eiropas Boksa savienība, kas situāciju sarežģī, tomēr rezultāts būs tas pats," pārliecināts ir Hačaturovs.

LBF atteikusies izsniegt licenci, pamatojot to ar bažām par drošību cīņas gaitā, kā arī apšaubot Brieža menedžera personību. "Hačaturovs ir cilvēks, kurš nācis no nezin kurienes. Pirms tam nodarbojās ar mūziku, viņam nebija nekādas saistības ar sportu. Pirms diviem trim gadiem viņam ienāca prātā doma, ka varētu strādāt boksa lauciņā. Viņam vispār nav nekādas licences," paziņojis Igors Mazurovs, kurš ir Eiropas Boksa savienības izpildkomitejas loceklis. LBF pieaicinātais boksa tiesnesis Viktors Bite norādījis, ka iepriekšējā Brieža cīņā pret Venteru bijuši iepriekš nekur neredzēti tiesneši, par kuru kvalifikāciju esot grūti spriest, tāpēc apdraudēta sportistu veselība. 

Visu rakstu par nesaskaņām Latvijas boksa saimē lasiet pirmdienas laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi