Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Briedis: Šī ir otrā iespēja. Karš ir mazliet par skaļu teikts

Latvijas vadošā boksera Maira Brieža un poļa Kšištofa Glovacka sestdien gaidāmais duelis būs spilgts un skatāms, sola pašmāju boksa zvaigzne.

Briedis ar Glovacki sestdien Arēnā Rīga tiksies Pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kilogramiem) pusfinālā.

"Šī būs pavisam cita cīņa un citos apstākļos, ja salīdzina dueli ar Oleksandru Usiku. Ir mainījies treniņprocess un psiholoģiskā sagatavošanās. Šī ir otrā iespēja. Karš ir mazliet par skaļu teikts. Karot es negribu ne ar vienu. Man šķiet, Glovackis to visu bija domājis citādāk. Cīņa noteikti būs spilgta un skatāma," solīja Briedis.

Briedis un Glovackis pusfinālā cīnīsies par prestižo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu un par Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jostu.

"Tas būtu lieliski, ja Latvijā kaut kas tāds notiktu un iegūtu čempionu jostas. Ja pirms desmit gadiem man kāds būtu teicis, ka Latvijā varētu notikt šāds pasākums un uz kārts liktas pasaules čempionu jostas, es neticētu. Tas ir kā sapņa piepildījums," pauda latviešu bokseris.

Pirms Brieža un Glovacka cīņas notiks arī otrs šīs svara kategorijas pusfināls, kurā piedalīsies kubietis Juniers Dortikoss un amerikānis Endrū Tabiti

"Cik redzēju no atvērtā treniņa, otrajā pusfinālā nelielu priekšroku dodu Dortikosam, jo viņš ir sācis kustēties uz kājām," komentēja Briedis.

Latvijas bokseris ir apmierināts ar to, ka ir fiziski gatavs cīņai.

"Nevaru sevi slavēt, to jāprasa treneriem, bet viņi ar manu stāvokli ir apmierināti, un esam gatavi cīņai. Viss darbs ir paveikts, tagad ir tikai jāveic publiskie pasākumi," pauda Briedis.

Viņš atsācis sadarbību ar savu pirmo treneri Vasīliju Čerņigovu, kā arī komandā atgriezies fiziskās sagatavotības treneris Agris Freijs.

"Tas ir kā Sprīdītim - paceļoja, paceļoja un saprata, ka nekur nav tik labi kā mājās," par trenera meklējumiem stāstīja Brieids. "Tāpēc atgriezāmies pie iepriekšējās sadarbības. Atmiņā atgriezām vairākas interesantas lietas. Šis ir lielisks papildinājums komandai. Paldies arī Agrim Freijam par fizisko sagatavotību."

Tikmēr Glovackis uzsvēra, ka never sagaidīt cīņas dienu.

"Esmu pārliecināts, ka uzvarēšu. Man ir labas iespējas gūt panākumu. Izcīnīt Ali trofeju būtu kas neiedomājams un iegūt visas čempionu jostas būtu sapņa piepildījums. Ceru, ka Rīgā būs daudz poļu līdzjutēju," atzīmēja Glovackis.

Savukārt supersērijas rīkotāju pārstāvis Kalle Zauerlands nešaubās, ka atmosfēra Rīgā būs tāda pati, kā iepriekšējās cīņās.

"Bokseri ir lieliskā formā. Usiks no šīs svara kategorijas ir aizgājis, tāpēc mūsu turnīrā ir četri šī brīža labākie bokseri. Pērn Usika un Brieža pusfināls bija satriecošs. Abi pusfināli būs vienā vakarā, turklāt bokseri cīnīsies par čempionu jostām, ne tikai par vietu finālā un naudas prēmijām. Jau iepriekš teicu, ka atgriezīsimies Rīgā. Turējām savu vārdu. Karstuma dēļ ir sajūta it kā mēs būtu Lasvegasā," stāstīja Zauerlands.

WBC un WBO jostu īpašnieks Usiks no Ukrainas nolēmis pāriet uz smagsvariem, tāpēc jostas kļuvušas vakantas. Tādējādi sestdien Arēnā Rīga gaidāmajā pusfinālā Briedis un Glovackis sadalīs divas čempionu jostas. Latvietim pašlaik pieder WBC Dimanta josta, bet poļa īpašumā ir WBO pagaidu čempiona josta.

Līdz ar to Briedim ir iespēja atgūt WBC čempiona titulu, ko viņš zaudēja pērn janvārī, kad supersērijas pirmās sezonas pusfinālā piedzīvoja zaudējumu pret Usiku.

Usiks pērn uzvarēja supersērijā un savā īpašumā ieguva četras svarīgākās čempiona jostas pirmā smagā svara kategorijā - WBC, WBO, Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) vērtējumos. Jau iepriekš Usiks bija atvadījies no WBA titula, jo viņš to neaizstāvēja.

Tiesa, Usika debija smagsvaros traumas dēļ pašlaik ir atlikta un varētu notikt septembrī.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi