Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Brieža cīņas organizēšanu un kļūšanu par čempionu kavē Latvijas Boksa federācija

Šī gada 14.maijā paredzēta Latvijas boksera Maira Brieža cīņa ar Olanrevaju Duradolu, Nigērijas cīkstoni, pasaules čempionu vidēji smagajā svarā. Tā var kļūt par iespēju Briedim izcīnīt pasaules čempiona titulu, tomēr pret šo notikumu iestājas Latvijas sporta funkcionāri, svētdien vēstīja raidījums Nekā personīga.

Funkcionārus aizvaino, ka Briedis neiesaista viņus. Latvijas Boksa federācijas vadība pat nosūtījusi aicinājumu neatzīt šīs boksa cīņas rezultātus.

Brieža slavas gājiens sākās 2015. gada 22.augustā, kad viņš pieveica Akhmada vārdā nosauktā boksa kluba zvaigzni sīrieti Manuelu Čarru. To veicināja Alberts Hačaturovs, Krievijas pilsonis, kas dzīvo Sauthemptonā Anglijā. Cīņas laikā Groznijā viņš Briedim padeva ūdeni. Kopš tā laika Hačaturovs jeb Al Siesta ir Brieža menedžeris un organizē cīņas. 

"Kopš tā laika es menedžēju Mairi, es viņu reklamēju, rūpējos par viņa karjeru, es tiešām ticu, ka Mairis kļūs par pasaules čempionu. Par pirmo WBC čempionu Latvijā," ir pārliecināts Brieža menedžeris.

Viņam ir izdevies arī noorganizēt pasaules čempiona vidēji smagajā svarā Olenravaja Daradola ierašanos Rīgā. Gaidāma izšķirošā Brieža cīņa. Lai sarīkotu šāda līmeņa sacensības, nepieciešams Eiropas Boksa federācijas atbalsts. Lai to saņemtu, vajadzīgs akcepts no vietējās sporta organizācijas.

Boksa dzīvi Latvijā jau gadu desmitiem regulē Latvijas Boksa federācija, kas pērn no valsts dotācijā saņēma 107 000 eiro. Vēl pirms 10 gadiem viens no šīs federācijas vadītājiem oficiāli skaitījās Ivans Haritonovs. Tagad vadībā ir bijušais Ekonomikas policijas (EP) priekšnieka vietnieks Nils Žuravļovs.

Hačaturovs bija vērsies pie Boksa federācijas pēc atbalsta Brieža sacensību rīkošanai, taču saņēmis atteikumu. Neesot pārliecinājis, ka ir nopietns sacensību rīkotājs. 

"Viņš stādījās priekšā kā Al Siesta. Nu ziniet, Al Siesta nav uzvārds. Tas ir kaut kāds pseidonīms. Varbūt arī viņa uzvārds ir tāds. Man grūti pateikt. Bet no otras puses, nu, informācija taču ir. Es uzzināju, ka Al Siesta ir Krievijas pilsonis, Hačaturovs Alberts, man liekas, kurš organizē dažādas sacensības - vai Krievijā, vai Latvijā, vai Lielbritānijā. Informācijas līdz galam nav," aizbildinās Žuravļovs.

Hačaturovam ir kompānija Al Siesta Boxing. Viņš ir starptautiski licencēts menedžeris ar plašiem kontaktiem profesionālo bokseru aprindās. Pie Žuravļova viņš devās kopā ar Brieža ģenerālsponsoru, apsardzes kompānijas TM Security īpašnieku Mārtiņu Tenbergu. Hačaturovs uzsver, ka nav prasījuši naudu, bet gan tikai atbalstu.

"Mēs lūdzām atbalsta vēstuli, lai atbalstītu 14.maija pasākumu, kur Mairim būs iespēja kļūt par pasaules titula izaicinātāju. Viņi pateica nē. Manā izpratnē viņi ir valsts ienaidnieki. Šie ir cilvēki, kas nevēlas atbalstīt Maira karjeru Kas tas ir par Latvijas pilsoni, kas tā darītu? Es to nevaru saprast," stāsta Brieža menedžeris. 

Nesaņēmuši Latvijas Boksa Federācijas atbalstu, Brieža atbalstītāji nolēmuši dibināt savu boksa jumtorganizāciju. Tā pirms divām nedēļām 4.aprīlī tika nodibināta Latvijas profesionālā boksa komisija. Par vadītāju tur iecelts uzņēmuma TM security darbinieks Guntars Varnelis. Viņš atzīst, ka jaunā organizācija tiekot veidota kā alternatīva Latvijas Boksa federācijai ar mērķi to apiet.

"Nu jau ir nonācis līdz tādam līmenim, ka uz Maira panākumiem jau pretendē vairākas juridiskas personas, kas sauc sevi par federācijām, dažāda veida. Un nelojālas, teiksim tā. Un, nācās to visu sakārtot, visu zem vienas juridiskas personas, ir profesionāla boksa komisija, kas sadarbojas gan ar Eiropas boksa savienību, gan ar Pasaules WBC organizācijām," raidījumam norāda Latvijas profesionālā boksa komisijas valdes loceklis Varelis.

Tomēr starptautiskās boksa organizācijas nesteidzas ļaut rīkot sacensības jaunajai biedrībai, ņemot vērā, ka tā ir divas nedēļas veca. Turklāt Žuravļovs uzrakstījis vēstuli Izglītības ministrijai, Olimpiskajai komitejai un Saeimas deputātiem, ka sacensības, kādas rīkos, apejot viņa federāciju, skaitīsies nelicencētas.

"Mēs par sacensībām. Bet mēs pret, lai sacensības būtu organizētas tādā veidā, kad nebūs nodrošināta droša vide. Jo tas ir bokss. Nedod Dievs, ka kaut kas nokritīs, vai traumu dabūs," saka Žuravļovs.

Ar saviem spēkiem vien bija par maz. Tādēļ Mārtiņš Tenbergs pieslēdza politiskos draugus no Nacionālās apvienības. Rezultātā tapa Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (NA) un Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa atbalsta vēstule.

Vēstules nosūtītas Eiropas Boksa apvienībai. Tās vajadzīgas, lai licencētu biedrību sacensību rīkošanai. To savukārt vajag, lai čempiona josta, kādu uzvaras gadījumā iegūtu Briedis, būtu starptautiski derīga. Atbalsta vēstuli Eiropas boksa apvienībai nosūtījuši arī Nacionālās apvienības ministri Dzintars Rasnačs, Dace Melbārde, Kaspars Gerhards un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi