Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Cerību nedēļa

Pašu un konkurentu izcīnītās olimpiskās medaļas tradicionāli cītīgi skaitošie Krievijas funkcionāri pēdējā laikā sākuši jau laikus sagatavot publiku nepatīkamiem pārdzīvojumiem spēļu sākumā. Redz, sacensību pirmajā nedēļā daudz medaļu tiek sadalīts peldēšanā un rodoties iespaids par ASV sportistu dominēšanu. Tikmēr citiem rodoties mazvērtības komplekss un otrajā nedēļā savāktā medaļu raža vairs nešķietot pietiekami spoža.

Pekinā gan nokdaunā nokļuvuši ne tikai krievi, bet arī paši amerikāņi, jo Maikls Felpss un daži viņa palīgi nespēj noturēties pretim Ķīnas delegācijas masveida spiedienam. Taču lielvalstu īpašās attiecības lai paliek viņu ziņā, kamēr mums piedien pievērsties savām lietām.

LOK, par laimi, nekad nav pieķerta olimpisko medaļu plānošanas grēkā (starp citu, pat lietuviešiem pastāvot kaut kas līdzīgs sasniedzamo rezultātu "grafikam"), taču programmas ritmu ignorēt nav iespējams. Var jau sūkstīties, ka, piemēram, Ernestam Gulbim, Jevgeņijam Borodavko un Gatim Smukulim olimpiskā debija iznāca bālāka nekā Dainim Ozolam un Vadimam Vasiļevskim, bet Vsevolodam Zeļonijam un Afanasijam Kuzminam neizdevās piedzīvot attiecīgi trešo un sesto jaunību. Taču jau pirms pošanās uz Pekinu bija skaidrs, ka Latvijas olimpiskajā kalendārā lielāko cerību krāsā jāiezīmē 19. (Ščerbatihs), 21.(BMX), 22.(Rubļevska) un 23.datums (šķēps). Kamēr citos varēja gaidīt mūsējo cīņu uz savu spēku robežas, skaistas emocijas un, protams, patīkamus pārsteigumus.

Pekinas spēļu pirmajā nedēļā bija gan viens, gan otrs, gan trešais, un grēks būtu spļaut liktenim bārdā par to, ka pēdējiem tomēr mazliet pietrūcis līdz pasaules mēroga skanējumam. Tādam bijām tuvu gan pludmales volejbolā (ceturtdaļfināls bija sasniedzams!), gan basketbolā (uzvara pār Krieviju bija reāla) — skatāmajos sporta veidos, kuru tomēr Latvijai bija pietrūcis četrās iepriekšējās spēlēs. Pirmā nedēļa bija emocijām — gan būs arī prieks par medaļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi