Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Daugavpilī notikušajā pasaules čempionātā snūkerā amatieriem triumfē 15 gadus vecs Ķīnas sportists

Svētdien, 8. decembrī, Daugavpils Olimpiskajā centrā noslēdzās Pasaules čempionāts snūkerā amatieriem. Starptautiskā Biljarda un Snūkera Federācija (IBSF) piešķīra tiesības organizēt Pasaules čempionātu snūkerā 2013 Latvijas Republikas Biljarda Federācijai. Čempionāts Daugavpilī noritēja 12 dienas un kopā pulcēja ap 250 spēlētājiem turpat no 70 pasaules valstīm.

Latvijas Republikas Biljarda Federācijas valdes loceklis Jurijs Rjazanskis: „Visu organizatoru vārdā varu teikt, ka esam gandarīti par padarīto - Pasaules čempionāts Latvijā noritējis veiksmīgi  ko apstiprina arī Starptautiskā Biljarda un Snūkera Federācijas vadība. Vairākkārt esam saņēmuši atzinīgus vārdus no vadības, spēlētājiem un pavadošā personāla kas pārstāv visdažādākās pasaules valstis. Esam pierādījuši, ka Latvijā šāda mēroga pasākumus var noorganizēt augstā līmenī, mums tika izteikti piedāvājumi, izskatīt iespēju, Latvijā rīkot kādu no Pasaules profesionāļu posmiem, bet par to šobrīd vēl ir pāragri runāt”.

Paralēli Pasaules čempionātam Latvijā norisinājās IBSF konference, kurā tika apstiprināts, ka tiesības rīkot nākamo 2014. gada pasaules čempionātu snūkerā amatieriem iegūst Indija, savukārt 2015. gadā amatieru Pasaules čempionāts snūkerā norisināsies Dienvidāfrikā.

Šajā Pasaules čempionātā amatieriem sieviešu turnīrā uzvaru guva beļģiete Vendija Jansa. Savukārt vīriešu turnīrā uzvarēja tikai 15 gadus vecais Ķīnas spēlētājs Džou, kurš ar rezultātu 8-4 pieveica par gadu vecāko tautieti Sjiņtunu Džao.

Kā zināms, no Latvijas sportistiem izslēgšanas spēles sasniedza vienīgi Māris Volajs. Viņš otrajā kārtā piekāpās Brendanu O'Donohjū no Īrijas, kurš vēlāk astotdaļfinālā zaudēja nākamajam čempionam Džou.

Mājinieku favorīte Tatjana Vasiļjeva sestdien ceturtdaļfinālā piekāpās savai ilggadējajai konkurentei Jansai. Savukārt vēl viena pašmāju sportiste Anna Prisjažņuka izstājās astotdaļfinālā.

Veterānu sacensībās triumfēja Phisits Čandsri no Taizemes, finālā ar 6-0 apspēlējot austrālieti Glenu Vilkinsonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi