Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Deivisa kausa pusfinālā Horvātija pret Čehiju un Spānija pret Izraēlu

Pirmo reizi Deivisa kausa izcīņas pusfinālā spēlēs Izraēlas tenisisti

Pirmo reizi vēsturē Deivisa kausa izcīņas Pasaules grupas pusfinālā iekļuvuši Izraēlas tenisisti, kuri negaidīti pārspēja divkārtējos turnīra čempionus krievus. Čehu uzstādītā latiņa pārāk augsta bija pagājušā gada finālistiem argentīniešiem, bet pašreizējie čempioni spāņi tikai izšķirošajā piektajā cīņā nodrošināja uzvaru pār Vācijas komandu.

Izraēlas tenisisti, kuri tikai otro reizi bija sasnieguši Deivisa kausa ceturtdaļfinālu, jau pirmajā dienā šokēja Krievijas komandu, uzvarot abās vienspēlēs. Vispirms pasaules ranga 210.numurs Harels Levī ar 6:4, 6:2, 4:6, 6:2 apspēlēja Igoru Andrejevu (24.), bet pāris stundu vēlāk Izraēlas izlases līderis Dudi Sela (33.) ar 3:6, 6:1, 6:0, 7:5 pieveica Mihailu Južniju (69.). Interesanti, ka izraēliešu spēcīgākais trumpis ir dubultspēle, ko apstiprināja Jonatans Erlihs un Endijs Rams, ar 6:3, 6:4, 6:7, 4:6, 6:4 pārspējot Igoru Kuņicinu un Maratu Safinu. Vienīgo uzvaru Krievijas izlase guva, pateicoties Dudi Selas savainojumam svētdienas pirmajā mačā ar Igoru Andrejevu, bet punktu divcīņai pielika Levī, kurš ar 6:4, 4:6, 7:6 pieveica Kuņicinu. "Nespēju aprakstīt savas emocijas. Esmu lepns par to, ka esmu izraēlietis. Puišiem enerģiju deva komandas fani. Ceru, ka vācieši pārspēs spāņus, jo tad mēs pusfinālu varēsim aizvadīt savā laukumā," nākamās spēles virzienā raugās Izraēlas komandas kapteinis Ejals Rans.

Viņa cerības gan nepiepildījās, jo pašreizējie čempioni spāņi tomēr izcīnīja vietu pusfinālā. Vācijas komandā Filipam Kolšraiberam, kurš pārspēja gan Tomiju Rovredo, gan Fernando Verdasko, tā arī neatradās sekotāji, un izšķirošajā cīņā Huans Karloss Ferero ar 6:4, 6:4, 6:4 pārspēja Andreasu Beku.

Tik labi neveicās otrai pagājušā gada finālistei Argentīnai, kas izbraukumā saspringtā cīņā ar 2:3 piekāpās Čehijai. Pirmajā dienā ar uzvarām apmainījās komandu līderi Tomass Berdihs un Huans Martins del Potro, bet dubultspēlē uzvaru svinēja mājinieki Radeks Štepaneks un Tomass Berdihs. Del Potro otrais panākums saglabāja Argentīnai cerību iekļūt nākamajā kārtā, bet izšķirošajā spēlē Štepaneks visai pārliecinoši ar 7:6, 6:3, 6:2 pārspēja Huanu Monako. Čehija Deivisa kausa izcīņas pusfinālā iekļuvusi pirmo reizi pēdējos 13 gados. "Aizvadīju ekselentu pirmo spēli un uzdevu toni visam mačam," savus nopelnus uzvaras kaldināšanā čehu medijiem neslēpa Berdihs.

Čehu pretinieki pusfinālā būs Horvātijas tenisisti, kuri šogad pēc gada pārtraukuma atgriezās Pasaules grupā. Gorana Prpiča vadītā komanda pārspēja turnīra titulētāko vienību ASV. Sacensību pirmajā dienā divu punktu pārsvaru horvātiem nodrošināja Ivo Karloviča un Marina Ciliča uzvaras pār Džeimsu Bleiku un Mārdiju Fišu. Dubultspēlē dvīņubrāļi Bobs un Maiks Braieni pieveica Roko Karanusiču un Lovro Zovko, bet svētdien izšķirošo punktu guva Ciličs, kurš ar 6:3, 6:3, 4:6, 6:2 pārspēja Bleiku.

Turnīra pusfināli paredzēti no 18. līdz 20.septembrim Horvātijā un Spānijā.

***

Teniss

Deivisa kauss, Pasaules grupa


Ceturtdaļfināli

Čehija — Argentīna 3:2

5.spēle: R.Štepaneks — H.Monako 7:6, 6:3, 6:2.

Horvātija — ASV 3:1

4.spēle: M.Ciličs — Dž.Bleiks 6:3, 6:3, 4:6, 6:2.

Izraēla — Krievija 4:1

3.spēle: J.Erlihs/E.Rams — I.Kuņicins/M.Safins 6:3, 6:4, 6:7, 4:6, 6:4

Spānija — Vācija 3:2

5.spēle: H.Ferero — A.Beks 6:4, 6:4, 6:4

Pusfināli

18.septembrī: Horvātija — Čehija, Spānija — Izraēla

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi