Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Dekmeijere Oklendā sasniedz WTA turnīra pusfinālu dubultspēlēs

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere trešdien sasniedza Jaunzēlandes pilsētā Oklendā notiekošā WTA International sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pusfinālu.

Latvijas pārstāve kopā ar amerikānieti Meganu Moltonu-Leviju, kuras izliktas ar trešo numuru, ar rezultātu 7-6 (8:6), 6-3 pieveica ASV tenisistes Irinu Falkoni un Mariju Sančesu.

Kaut pirmajā setā Falkoni un Sančesa pamanījās pat iegūt vairākas setbumbas, neviena no breikbumbām tā arī netika izmantota un tenisistēm nācās spēlēt taibreiku. Arī tajā Falkoni un Sančesa tika pie vēl divām setbumbām, tomēr arī šoreiz tās neizmantoja, bet pēc tam Latvijas un ASV duets uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas, triumfējot setā.

Cīņas otrajā setā abi dueti apmainījās breikiem, bet vēlāk astotajā geimā Dekmeijere/Moltone-Levija tika pie vēl viena breika, ko noveda līdz pat uzvarai mačā. Līdz ar to Dekmeijere jau tikusi pie 130 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Pirmajā kārtā Dekmeijere un Moltone-Levija ar 6-4, 7-5 pārspēja rumānieti Simonu Halepu un Aranču Rusu no Nīderlandes.

Nākamajā mačā Latvijas un ASV duets ceturtdien sacentīsies ar Zimbabves tenisisti Karu Bleku un Austrālijas pārstāvi Anastasiju Rodionovu, kuras ceturtdaļfinālā ar 6-2, 4-6 10:5 uzvarēja ar otro numuru izliktās Marinu Erakoviču no Jaunzēlandes un britu sportisti Heteru Vatsoni.

Pirms pāris gadiem Bleka bija viena no labākajām dubultspēļu speciālistēm pasaulē un četrus gadus pat noslēgusi ranga pirmajā vietā. Tomēr pašlaik viņa dubultspēļu rangā atrodas vien 499.pozīcijā.

Šo gadu šobrīd WTA dubultspēļu ranga 72.vietā esošā Dekmeijere iesākusi ievērojami veiksmīgāk nekā iepriekšējo, kad pirmo uzvaru WTA kategorijas turnīra spēlē izcīnīja vien februāra otrajā pusē Memfisā.

Oklendas turnīra vienspēļu sacensībās startēja cita Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas, bet pamatsacensību pirmajā mačā ar 3-6, 4-6 zaudēja vācietei Julijai Gergesai, kura sacensībās izlikta ar otro numuru, bet WTA rangā ieņem augsto 18.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi