Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Divi zelti Parīzē

Diāna Krūmiņa un Rihards Snikus uzvar paralimpiskajās spēlēs.

Diāna Krūmiņa 2024. gada paralimpiskajās spēlēs Parīzē uzvarēja F-55 grupā šķēpmešanā ar jaunu paralimpisko spēļu rekordu 24,99 metri, savukārt Rihards Snikus ieguva zelta medaļu paraiejādes sacensībās Grade I grupā ar zirgu King of the Dance. Krūmiņa un Snikus jau bija ieguvuši paralimpisko spēļu medaļas.

Diāna šķēpa mešanas sacensībās uzvarēja 2016. gada paralimpiskajās spēlēs Rio. Viņa ir arī pasaules rekorda īpašniece ar 2017. gadā Londonā sasniegto rezultātu 27,07 metri. "Jūtos atviegloti. Ja vien jūs zinātu, kā man sirds lēkāja sacensību laikā. Liekas, ka trakāk nekā treniņu laikā. Man bija liela atbildības sajūta, un izgāju ļoti sanervozējusies, bet izdarīju visu, kas bija manos spēkos. Esmu ļoti pateicīga, ka viss notika, kā vajadzēja," Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) mājaslapā citēta Krūmiņa. Papildu atbildības slogu sportiste izjuta pēc palikšanas goda pjedestāla piekājē diska mešanas sacensībās. Parīzē Diāna ar rezultātu 24,31 metrs ieņēma ceturto vietu. Pēc LPK prezidentes Daigas Dadzītes teiktā, tā bijusi vilšanās: "Diāna ir atgriezusies savā pozīcijā kā pasaules čempione šķēpmešanā, labojot savu paralimpisko rekordu. Visu cieņu Diānai, viņa noturējās un saņēma sevi rokās pēc neveiksmīgā diska mešanas starta. Viss notiek tā, kā tam jānotiek. Diāna ir atpakaļ, Diāna ir čempione!"

Apvienotajā F-55/F-56 sportistu grupā startēja 12 šķēpa metējas. Krūmiņa jau pēc pirmās metienu sērijas ar rezultātu 24,99 metri kļuva par līderi. Brazīlijas sportiste Raisa Roša Mašadu sudraba medaļu ieguva ar 23,51 metru tālu metienu.

Parasportists Rihards Snikus ar zirgu King of the Dance olimpisko zelta medaļu ieguva pirmo reizi. 2021. gadā no Tokijas Snikus mājup atveda divas sudraba godalgas. Parīzē Rihards ar King of the Dance saņēma vērtējumu 79,167%. Pēdējās komponentēs izdevās apsteigt iepriekšējo līderi Roksanu Trannelu no ASV – viņa ar zirgu Fan Tastico H ieguva vērtējumu 78,000%. No 22 paraiejādes jāšanas sacensībās startējošajiem astoņi labākie ieguva tiesības sestdien startēt brīvā stila sacensībās.

Peldētājs Jurijs Semjonovs otrdien izcīnīja septīto vietu Parīzes paralimpisko spēļu sacensībās 100 metru distancē uz muguras S-7 klasē. Finālā Semjonovs 100 metru peldējumā uz muguras sasniedza rezultātu viena minūte un 14,76 sekundes. Pirms tam 200 metru kompleksajā peldējumā viņš ieņēma devīto vietu. Parīzē vēl sportists startēs 50 metros brīvajā stilā un 50 metros tauriņstilā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi