Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Dmitrijs Miļkevičs nestartēs Eiropas čempionātā telpās

Neziņa pagaidām valda Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) aprindās par izlases līderu nodomiem ziemas sezonā. Izlases galvenais treneris Edvīns Krūms pagaidām nevar nosaukt nevienu vadošo atlētu, kurš plānveidīgi gatavotos ziemas sezonas galvenajam startam — Eiropas čempionātam (EČ) telpās Itālijas pilsētā Turīnā.

EČ notiks no 6.līdz 8.martam. Ar domu par startēšanu Turīnā rudens ciklā sviedrus lējis 800 metru skrējējs Dmitrijs Miļkevičs. Treniņnometnē Portugālē Dima saķēris vīrusu, un visas labās ieceres attiecībā uz ziemas sezonu izplēnējušas. "Miļkevičs jau trešo nedēļu Sanktpēterburgā lieto antibiotikas. Par nopietniem treniņiem nevar būt runas. Viņš jau ir paziņojis, ka Eiropas čempionātā telpās nestartēs," konkrēta informācija Krūmam pagaidām ir tikai par Miļkeviču. Sanktpēterburgā dzīvo un trenējas Dimas draudzene Krievijas izlases vidusdistančniece Jekaterina Kostecka, tāpēc arī viņš par treniņu vietu izvēlējies Krieviju. Pēc olimpiskajās spēlēs Pekinā gūtā muskuļa savainojuma barjerskrējējs Staņislavs Olijars naglu kurpes vēl nav pielaikojis. Sākotnēji viņš ziemas sezonu bija plānojis izlaist, bet ir ziņas, ka ziemā Olijars varētu izmēģināt spēkus 60 metru gludajā skrējienā. "Ap februāra vidu redzēsim Staša patiesos nodomus. Ja rezultāti būs cerīgi, es neizslēdzu iespēju, ka Olijars mačos pamēģina arī barjeroto distanci un varbūt pat piesakās braucienam uz Turīnu," prognozē Krūms. Treniņus turpinot 400 metru barjerskrējēja Ieva Zunda, kura pēdējā brīdī izpildīja Pekinas olimpisko spēļu normatīvu. Lodes grūdējs Māris Urtāns savus ziemas sezonas plānus nav konkretizējis. Viendien viņš sakot, ka varētu braukt uz Turīnu, bet tad atkal, ka ne. "Par vadošajiem atlētiem īstas skaidrības nav. Jāņem gan vērā, ka ziemas sezona Eiropā pa īstam sākas tikai janvāra beigās. Latvijas izlases sastāvs braucienam uz Eiropas čempionātu telpās izkristalizēsies februāra beigās. Gribētāji ir no tā saucamā otrā ešelona, bet viņiem būs jāizpilda Vieglatlētikas savienības noteiktie atlases kritēriji." Eiropas vieglatlētikas čempionāts telpās notiek reizi divos gados. Pagājušajā 2007.gada EČ telpās Birmingemā startēja astoņi Latvijas vieglatlēti. Vislabāk veicās Inetai Radēvičai, kura tāllēkšanā izcīnīja 8.vietu. Labāko desmitniekā iekļuva arī Olijars un daudzcīņnieks Jānis Karlivāns. Abiem desmitās vietas. Latvijas izlases vieglatlēti kuplā skaitā trešdienas pēcpusdienā Tartu startēja Kuldliiga sacensībās. No Pekinas olimpiešiem uz starta izgāja daudzcīņniece Aiga Grabuste.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vieglatlētika

Tartu. Kuldliiga
Dāmas. 60 m 1.J.Čekele 7,46, 2.L.Puriņa 7,50. 60 m/b 1.O.Krasovska (Ukraina) 8,35, 4.A.Grabuste 8,54. 800 m 1.A.Verhovska (Krievija) 2:10,61, 2.A.Titova 2:12,76. Kārts. 1.A.Kirjašova (Krievija) 4,40, 2.I.Bartašonoka 3,75. Tālums. S.Kivine (Igaunija) 6,47, 2.A.Grabuste 6,27.
Kungi. 1.D.Ostrovskis (Ukraina) 6,77, 2.M.Grēniņš 6,90, 3.V.Šimans 6,93. 60 m/ 1.A.Raja (Igaunija) 7,92, 3.K.Daube 8,09. Trīssolis 1.L.Leiss (Igaunija), 3.T.Andersons 14,95. Kārts. J.Agejevs (Krievija) 5,15, 2.M.Ārents 4,85. Tālums 1.J.Ūdmē (Igaunija) 7,72, 4.J.Leitis 7,39.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi