Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Džokovičs sakauj Nadalu Dohas ATP turnīra finālā

Pasaules pirmā rakete tenisā serbs Novāks Džokovičs sestdien Dohas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālā ar 6-1, 6-2 sagrāva vienu no saviem principiālākajiem pretiniekiem spāni Rafaelu Nadalu.

Džokovičs šajā mačā demonstrēja lielisku sniegumu, spējot uzvarēt Nadalu nedaudz vairāk kā stundas laikā.

Šī mača laikā Nadalam, kurš pasaules rangā ieņem piekto vietu, tā arī neatradās pretargumenti, lai pieveiktu Džokoviču, jo spānis ne reizi nelauza pretinieka servi, kamēr serbs to katrā no setiem paveica pa divām reizēm.

Pateicoties panākumam, Džokovičs izcīnījis jau savu 60.titulu karjerā, turklāt pirmo reizi ieguvis priekšrocību pār spāni savstarpējos mačos. Serbs tagad Nadalu uzvarējis 24 reizes no 47 abu starpā aizvadītiem dueļiem.

Jau vēstīts, ka Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka sestdien izcīnīja uzvaru Brisbenas WTA "Premier" sērijas turnīra finālā, tiekot pie pirmā titula kopš 2013.gada.

Finālā Azarenka stundas un 13 minūšu laikā viegli divos setos ar 6-3, 6-1 uzvarēja vācieti Angeliku Kerberi, kura pasaules rangā ieņem desmito vietu, bet turnīrā bija izlikta ar ceturto numuru. Uzvarētāja spēlē pieļāva tikai deviņas nepiespiestās kļūdas.

Azarenka turnīrā aizvadītos piecos mačos zaudēja tikai 17 geimos, atkārtojot pasaules ranga līderes Serenas Viljamsas rekordu.

Baltkrievijas tenisiste, kura pasaules rangā šajā nedēļā ieņem 22.vietu, izcīnīja savu 18. WTA turnīru uzvarētājas titulu karjerā, bet pirmo kopš 2013.gada augusta, kad viņa triumfēja Sinsinati. Savu pirmo WTA titulu viņš izcīnīja tieši Brisbenā 2009.gadā.

Azarenka ir divkārtējā Austrālijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāja (2012., 2013.gadā), tāpēc pirms 18.janvārī gaidāmā sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra, kas 18.janvārī sāksies Melburnā, viņa būs viena no favorītēm.

Kā zināms, traumu dēļ dalību no Brisbenas turnīra vēl pirms tā sākuma atsauca ranga otrā rakete Simona Halepa no Rumānijas, kā arī ranga ceturtajā pozīcijā esošā krieviete Marija Šarapova. Savukārt ranga trešajā vietā esošā spāniete Garvinje Mugurusa, traumas dēļ nepabeidzas pirmās kārtas spēli.

Savukārt ranga līdere Viljamsa ceļgala traumas dēļ izstājās no Pērtā notikušā Hopmena kausa.

Tikmēr Oklendas WTA "International" sērijas turnīra finālā amerikāniete Sloeina Stīvensa ar 7-5, 6-2 sestdien uzvarēja vācieti Jūliju Gērgesu. Stīvensai, kura pasaules rangā ieņem 30.vietu, izcīnīja savu otro WTA turnīru uzvarētājas titulu karjerā. Pirmo viņa izcīnīja pērn Vašingtonā.

Jau ziņots, ka Oklendā startēja arī Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura aizkļuva līdz otrajai kārtai. Pirmajā spēlē viņa ar 6-1, 7-5 uzvarēja zviedrieti Juhannu Lāšoni, bet otrajā mačā ar 6-4, 6-7 (4:7), 5-7 zaudēja Naomi Broudijai no Lielbritānijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi