Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Džokovičs, Viljamsa un Nadals pārvar ASV atklātā čempionāta pirmo kārtu

Par favorītiem uzskatītie Novāks Džokovičs, Serēna Viljamsa un Rafaels Nadals pirmdien pārvarēja ASV atklātā tenisa čempionāta pirmo kārtu.

Vieglu uzvaru guva serbs Džokovičs, kurš pašlaik ir ATP ranga līderis. Viņš ar 6-1, 6-1, 6-1 droši pieveica brazīlieti Žuau Souzu. Kaut augustā Monreālas un Sinsinati Masters 1000 sērijas turnīra fināla mačos serbs cieta zaudējumus, Souzas apspēlēšana viņam prasīja tikai nedaudz vairāk par stundu.

Džokovičs pēdējo piecu gadu laikā šī turnīra finālu sasniedzis četras reizes, tomēr vienīgo reizi triumfēt spējis 2011.gadā.

Savukārt Souza tagad cietis zaudējumus visos septiņos savā karjerā aizvadītajos Grand Slam turnīra mačos.

Tikmēr dāmu turnīrā vēl vieglāku uzvaru guva WTA ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV, kura ar 6-0, 2-0 bija vadībā pret krievieti Vitāliju Djačenko, kad viņas pretiniece dueli neturpināja Ahileja traumas dēļ.

"Neticami atrasties šeit un joprojām labi spēlēt," pauda 33 gadus vecā Viljamsa, kura savā karjerā ieguvusi 21 Grand Slam vienspēļu titulu un sešus no tiem tieši Ņujorkā. "Man jāpaliek mierīgai. Skatos uz to tā, ka man nav, ko zaudēt."

Kā ziņots, vīriešu turnīrā pirmdien neveiksmi cieta pagājušā gada finālists Kei Nišikori, kurš, neizmantojot divas mačbumbas, ar 4-6, 6-3, 6-4, 6-7 (6:8), 4-6 piekāpās Benuā Pēram. Savukārt 2014.gada čempions Marins Čiličs no Horvātijas ar 6-3, 7-6 (7:3), 7-6 (7:3) bija pārāks pār Gido Pelju no Argentīnas.

"Nedomāju, ka spēlēju slikti. Jā, nespēlēju lieliski, bet pirmās kārtas mači nekad nav viegli. Viņš ir labs spēlētājs," teica Nišikori.

Tikmēr spānis Davids Ferrers pirmdien atgriezās kortā pēc vairāk nekā divus mēnešus ilgas traumas ārstēšanas un ar 4-6, 7-5, 6-1, 6-0 uzveica Radu Albotu no Moldovas.

Savukārt grūts mačs bija slavenajam spānim Nadalam. Turnīra astotā rakete ar 6-3, 6-2, 4-6, 6-4 vairāk nekā trīs stundas ilgā cīņā uzveica horvātu pusaudzi Bornu Čoriču. Nadals šajā turnīrā uzvarējis 2010. un 2013.gadā, bet pērn nevarēja titulu aizstāvēt traumas dēļ.

"Esmu ļoti priecīgs atgriezties un pārvarēt pirmo kārtu. Pirmos divus setus aizvadīju augstā līmenī, bet tad nedaudz paguru," stāstīja Nadals. "Tomēr ceturtajā setā servēju augstā līmenī."

Tāpat pēc traumām atgriezies kanādietis Milošs Raoničs, kurš ar 6-4, 7-6 (10:8), 6-1 pieveica amerikāni Timu Smičeku.

Savukārt karjeru Grand Slam turnīros noslēdza 34 gadus vecais soms Jarko Nieminens, kurš ar 3-6, 1-6, 1-6 piekāpās francūzim Žo Vilfrīdam Tsongam. Nieminens vēl piedalīsies turnīros Āzijā un oktobrī sacensībās Stokholmā, bet karjeru noslēgs ar dueli Helsinkos pret Rodžeru Federeru.

Dāmām neveiksmes cieta abas kādreizējās WTA ranga līderes no Serbijas - ar septīto numuru izliktā Ana Ivanoviča ar 3-6, 6-3, 3-6 piekāpās 2014.gada Austrālijas atklātā čempionāta finālistei Dominikai Cibulkovai no Slovākijas, bet sacensību 21.rakete Jeļena Jankoviča ar 6-2, 5-7, 3-6 piekāpās francūzietei Oseanai Dodēnai. Ivanoviča šī turnīra pirmajā kārtā zaudēja vien otro reizi karjerā.

"Šī priekš pirmās kārtas bija ļoti smaga spēle," pauda Ivanoviča. "Sāpīgi, jo pēdējos mēnešos esmu paveikusi lielu darbu."

Tāpat neveiksmi cieta ar astoto numuru izliktā čehiete Karolīna Plīškova, kura ar 2-6, 1-6 kapitulēja ASV pārstāvošajai gruzietei Annai Tatišvili. Savukārt sacensību desmitā rakete Karla Svaresa Navarro ar 1-6, 6-7 (5:7) zaudēja Denisai Allertovai no Čehijas.

Kā zināms, arī iepriekšējā Grand Slam turnīrā, kas risinājās Vimbldonā, Svaresa Navarro zaudēja pirmajā kārtā, piekāpjoties Latvijas sportistei Aļonai Ostapenko.

Latvijas tenisisti pamatturnīrā iesaistīsies otrdien, kad Ernests Gulbis tiksies ar Lielbritāniju pārstāvošo Aljažu Bedeni, bet Ostapenko sacentīsies ar Anniku Beku no Vācijas.

Savukārt pirmdien sekmīgu dienu aizvadīja citi Baltijas tenisisti - dāmu turnīrā uzvaras pirmās kārtas mačos guva igaunietes Anete Kontaveita un Kaija Kanepi, bet vīriem to pašu paveica lietuvietis Ričards Beraņķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi