Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ekmanis: Jūtams, ka mūsu bobslejisti Pasaules kausam sagatavojušies labāk nekā citās sezonās

Latvijas bobslejisti jaunajai Pasaules kausa (PK) izcīņas sezonai, kas jau šīs nedēļas nogalē startēs Īglsas trasē Austrijā, ir sagatavojušies labāk, nekā tas bijis citos gados, uzskata Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis.

"Komanda noteikti ir drusciņ gatavāka, nekā tas bijis iepriekšējās reizēs," aģentūrai BNS atzina Ekmanis. "Varbūt to sekmējis arī izdevīgais kalendārs, kad bija iespēja startēt Eiropas kausa posmos, nevis uzreiz Pasaules kausā. Tiesa, pagājušajā gadā arī sākām ar startiem Eiropas kausā."

Ekmanis norādīja, ka pieredze ir vajadzīga. Diskvalifikācijas dēļ svētdien Kēnigszē tiesības startēt Pasaules kausā neieguva Uģa Žaļima četrinieks ‒ viens no stūmējiem nepaspēja ielēkt kamanās, kas finišēja tikai ar trim tajās sēdētājiem. "Tā ir iesācēju kļūda, kas būs laba mācība, ka jākļūst aukstasinīgākiem," paskaidroja Ekmanis. "Šis četrinieks līdz tam startā iestūma labi un bija vienā līmenī ar līderiem."

Pasaules kausa sezonā Latvija divniekos startēs ar trim kamanām un Edgaru Maskalānu, Oskaru Melbārdi un Žaļimu pie stūres, bet četriniekos ar Maskalāna un Melbārža pilotētām kamanām.

Īpaši sekmīgi bija divi pēdējie Eiropas kausa posmi Kēnigszē, kur sestdien divniekos uzvarēja Melbārdis, bet svētdien četriniekos Maskalāns un Melbārdis bija trešais.

"Vēl viens pluss, ko deva piedalīšanās Eiropas kausa posmos Īglsā un Kēnigszē, bija slidu izmēģināšana, par kurām radusies skaidrība. Tā gan nebūs, ka tagad iesim un visus nomētāsim cepurēm, taču būšu apmierināts, ja tiks iegūta vieta ar četrinieku sešniekā. Ar divnieku braukt ir grūtāk, taču jūtu, ka tur mums ir rezerves. Īpaši jau Melbārdim, kurš kā pilots brauc tikai otro sezonu, bet visu apgūst pat kaut kā drusku par ātru, par ko esam priecīgi."

Šajā un nākamajās bobsleja sezonās viss būs pakārtots tikai vienam mērķim ‒ 2014.gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm. "Turpināsies slidu testēšana, Žaļimam divniekos ir vietējā ražojuma kamanas, mūsu rīcībā ir [divkārtējā olimpiskā, astoņkārtējā pasaules čempiona vācieša Kristofa] Langena divnieka bobs, ar ko viņš startēja pirms desmit gadiem, taču arī tas noderēs. Ceram uz progresu divniekos ‒ Melbārdim ir varens starts," pastāstīja Ekmanis.

Līdz ceturtdienai bobslejistiem Īglsā notiks treniņbraucieni, sestdien ‒ pirmais posms divniekiem, bet svētdien ‒ četriniekiem. Sacensības televīzijas tiešraidē pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezīsies plašāk pieejamajā LTV7 kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi