Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ērika Jēkabsona dēls Londonas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs ASV boksa izlasi

Kādreizējā Latvijas politiķa Ērika Jēkabsona dēls Roberts šajā nedēļas nogalē kvalificējies Londonas olimpiskajām spēlēm ASV boksa izlases sastāvā.Smagajā svarā (līdz 91 kilogramam) startējošais Jēkabsons aprīlī pārvarēja Čikāgas kvalifikācijas sacensības, bet šonedēļ jau piedalījās ASV pēdējās cerības kvalifikācijas turnīrā, kurā uzvarēja savā svara kategorijā.

Turnīra finālmačā Jēkabsons pēc punktiem ar 28:16 pieveica Braienu Danielu.Kā ziņots, aprīlī Čikāgas laikraksts "Chicago Tribune" atgādināja arī Rīgā dzimušā Ērika Jēkabsona dzīvesstāstu. Viņš bija bokseris Padomju Savienībā, vēlāk kļūstot par luterāņu mācītāju un ministru Latvijā.Savukārt Roberta Jēkabsona māte Margarita 1981.gadā uzvarēja pasaules čempionātā airēšanā, tomēr neieguva iespēju piedalīties 1984.gada Losandželosas olimpiskajās spēlēs, jo PSRS tās boikotēja.Jēkabsonu ģimene pēc PSRS Valsts drošības komitejas aicinājuma pametusi Latviju 1988.gadā, kad Roberts bija divus mēnešus vecs. Visi Jēkabsonu dēli - Jēkabs, Roberts un Marks - bērnībā nodarbojušies ar boksu un cīņas mākslām, tomēr tagad boksā nopietnā līmenī trenējas vairs tikai Roberts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi