Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Federāciju pārstāvji gandarīti par LOK lēmumu atbalstīt sportistus

Latvijas bobsleja un kamaniņu sporta federāciju pārstāvji pauž gandarījumu par Latvijas Olimpiskās komitejas ierosmi finansiāli atbalstīt brāļu Martina un Tomasa Dukuru, Andra un Jura Šicu, kā arī Jāņa Miņina ekipāžas gatavošanos ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos.Kā ziņots, LOK priekšlikums paredz sportistiem no 1.

maija maksāt aptuveni Ls 1000 uz rokas katram, bet viņu treneriem – Ls 1500.«Līdz šim finansējums tika piešķirts nākamajam gadam, tāpēc arī līgumus ar treneriem varējām parakstīt uz vienu, nevis, piemēram, četriem gadiem jeb visu olimpisko ciklu. Šis finansiālais piedāvājums par algām vērtējams pozitīvi. Ar to visas problēmas, protams, nebeidzas, taču ir lielāka skaidrība,” Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga kā pozitīvo aspektu uzsvēra lielāku skaidrību par nākotni.Arī Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis uzsvēra, ka algu palielināšana sportistiem ir tikai viens solis finansiālo jautājumu risināšanā. «Esmu pat patīkami pārsteigts, cik operatīvi šis jautājums nokļuvis darba kārtībā. No otras puses – sportistu algas ir tikai viena pozīcija federācijas budžetā. Vēl jau ir mācību treniņu darbs un tehnikas sagatavošana. Pašlaik mani visvairāk uztrauc junioru komandas programma, jo bez tās nebūs virzības uz priekšu nākotnē.»«Laba ziņa sportistiem,» tā jauno ideju par atbalstu visa nākamā olimpiskā cikla garumā vērtē Siguldas kamaniņu un bobsleja trases direktors, skeletona treneris Dainis Dukurs. «Tomass līdz šim mēnesī saņēma 166, Martins – 300 latu. LOK priekšlikums ir plats solis pareizajā virzienā, jo sportisti varēs koncentrēties tiešajam darbam, darboties profesionālāk, nemeklējot papildu piepelnīšanās iespējas. Varēs strādāt ar lielu atdevi. Pozitīvi, ka atbalsts būs arī treneriem.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi