Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Federers un Džokovičs Parīzē pārvar 3.kārtu

Pasaules tenisa ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas un Šveices pārstāvis Rodžers Federers piektdien pārvarēja Francijas atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu sacensību trešo kārtu.

Džokovičs aizvadītajā cīņā ar rezultātu 6-1, 6-2, 6-2 viegli uzvarēja Nikolā Devildē no Francijas, kurš iepriekš bija veiksmīgi pārvarējis kvalifikācijas sacensības.

Tādējādi Džokovičs pietuvojies savam mērķim kļūt par trešo tenisistu vēsturē, kurš vienlaicīgi ir visu četru "Grand Slam" turnīru uzvarētāja titulu īpašnieks.

Par vietu ceturtdaļfinālā Džokovičs spēkosies ar itāli Andreasu Sepi, kurš izlikts ar 22.numuru.

Tikmēr ATP pasaules ranga trešās vietas īpašnieks Federers ar 6-3, 4-6, 6-2, 7-5 uzvarēja francūzi Nikolā Maī.

Šī Federeram bija 235.uzvara "Grand Slam" turnīru spēlēs. Jau pirms šī mača viņš bija labojis amerikāņa Džimija Konorsa rekordu šajā rādītājā.

Šveicietis, kurš karjeras laikā uzvarējis 16 Grand Slam turnīros, augstākās raudzes sacensībās cietis tikai 35 zaudējumus. Tāpat jāizceļ, ka Federers pašlaik piedalās 50.Grand Slam turnīrā pēc kārtas.

Ja Federeram izdosies aizkļūt līdz pusfinālam, tad tajā viņam iespējama tikšanās tieši ar Džokoviču, kurš līdz šim vēl ne reizi nav spējis iekļūt Francijas atklātā čempionāta finālā.

Par vietu ceturtdaļfinālā šveicietis spēkosies ar beļģi Deividu Gofinu, kurš piektdien kļuva par pirmo kvalifikācijas sacensību "laimīgo zaudētāju" turnīra vēsturē, kurš ticis līdz ceturtajai kārtai.

Citās spēlēs piektdien ceturto kārtu sasniedza arī ar piekto numuru izliktais mājinieks Žo Vilfrīds Tsonga, kurš ar 7-5, 6-4, 6-4 uzvarēja itāli Fabio Fonīni, un turnīra septītā rakete Tomašs Berdihs no Čehijas, kurš ar 6-4, 3-6, 6-7 (4:7), 6-4, 6-4 smagā cīņā pārspēja ar 31.numuru izlikto DĀR pārstāvi Kevinu Andersonu.

Vēl pie vietas ceturtajā kārtā tika ar devīto numuru izliktais argentīnietes Huans Martins del Potro, kurš ar 6-3, 7-6 (9:7), 6-1 pārspēja sacensību 21.raketi Marinu Čiliču no Horvātijas.

Savukārt zaudējumus piedzīvoja ar 11.numuru izliktais mājinieks Žils Simons, kurš ar 5-7, 7-6 (7:5), 7-6 (7:3), 3-6, 2-6 zaudēja turnīra 18.raketei Staņislasam Vavrinkam no Šveices, un ar 14.numuru izliktais spānis Fernando Verdasko, kurš ar 5-7, 6-3, 3-6, 6-4, 2-6 atzina Sepi 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi