Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Feilu pārliecinoši triumfējis Tour de France pirmajā kalnu posmā

Par Tour de France velobrauciena pirmā nopietnā kalnu posma uzvarētāju kļuva francūzis Briss Feilu (Agritubel), bet par jauno līderi kopvērtējumā kļuva itālis Rinaldo Nočentīni (AG2R La Mondiale).

Piektdien sportisti veica 224 km garu braucienu no Barselonas līdz Androrai. Distances laikā bija viens pirmās, divi trešās un viens ceturtās kategorijas kāpums. Taču viss izšķīrās distances finišā, kas atradās augstākās kategorijas kāpuma galā 2240 m virs jūras līmeņa. Pēdējos 10,6 km sportisti veica pa ceļu ar 7,1% stāvumu (augstumu starpība vairāk nekā 700 m).

Pārdesmit kilometru pirms mērķa neliela grupiņa bija atrāvusies no lielās grupas. Pārsvaru viņiem izdevās nosargāt, lai arī kalnā grupa strādāja ļoti aktīvi. Dažus kilometrus pirms beigām izrāvienā devās Feilu un līdz finišam iekrāja nelielu pārsvaru. Beigās viņu teju noķēra francūzis Kristofs Kerns (Cofodis), trešais mērķi sasniedza Johaness Frolings (Milram), bet ceturtais - Nočentīni.

Nočentīni kļuvis par līdera dzeltenā krekliņa jauno īpašnieku. Sešas sekundes no viņa atpaliek spānis Alberto Kontadors (Astana), bet vēl par divām sekundēm atpaliek septiņkārtējais Tour de France čempions Lānss Ārmstrongs.

Sestdien sportisti 176,5 km garu braucienu no Andoras līdz Senžironai. Brauciens sāksies ar pirmās kategorijas kāpumu, sekos ilgs brauciens lejup, bet pēc tam vēl pa vienam pirmās un otrās kārtas kāpumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi