Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Fogelis: Vankūveras olimpiskajās spēlēs jārēķinās ar transporta sarežģījumiem

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Einars Fogelis pēc atgriešanās no 2010.gada ziemas olimpisko spēļu mājvietas Vankūverā, kur piedalījās nacionālo olimpisko komiteju pārstāvjiem rīkotā seminārā, pauž pārliecību, ka spēles tiks aizvadītas augstā līmenī, taču aizķeršanos var sagādāt transporta kustības ātrums starp Vankūveru un otru spēļu norises vietu Vistleru.

Fogelis piedalījās nu jau par tradīciju kļuvušajā olimpisko spēļu rīkotāju organizētajā seminārā, kurā gadu pirms pasākuma sākuma potenciālie dalībnieki tiek informēti par dažādu spēļu infrastruktūras sastāvdaļu gatavību.

"Sporta objektu gatavības ziņā kanādieši pilnīgi noteikti varēs atkārtot iepriekšējo olimpisko spēļu rīkotāju ķīniešu Pekinā sasniegto, bet transporta kustība noteikti nebūs tik raita," sarunā ar aģentūru BNS sacīja Fogelis. Kanādā nav iespējama tāda situācija kā Ķinā, kad olimpisko spēļu dalībnieku labsajūtas dēļ uz kādu laiku pilsētā tiek bloķēta visa satiksme.

"Noteikti būs jārēķinās ar diezgan intensīvu transporta plūsmu un pietiekami ilgu laiku, kas jāpavada, dodoties no vienas sacensību vietas uz otru, it sevišķi starp Vankūveru un Vistleru," norādīja amatpersona. 120 kilometru garajā ceļa posmā no Vankūveras uz Vistleru, kur notiks visas ar slēpošanu saistītās sacensības, kā arī bobsleja, skeletona un kamaniņu braukšanas mači, ir atsevišķas šaurās vietas.

"Šajā gadījumā tie ir divi tilti, kuri ved pāri līcim. Šie tilti ir tik plati, cik viņi ir, - tās ir trīs braukšanas joslas katrā virzienā. To mēs pārbaudījām arī uz savas ādas. Ja agrā rīta stundā mēs līdz Vistlerai braucām nepilnas divas stundas, tad atpakaļceļš pēc kamaniņnieku sacensībām piektdienas pievakarē mums prasīja apmēram trīsarpus stundas jeb gandrīz uz pusi ilgāku laiku," pastāstīja Fogelis, gan piebilstot, ka, laicīgi rēķinoties ar šādu transporta specifiku, var izvairīties no nevajadzīgām problēmām.

LOK ģenerālsekretārs bija patīkami pārsteigts par olimpisko spēļu sporta bāzu gatavību uzņemt nozīmīgās sacīkstes. "Vistlerā un Vankūverā sporta objekti ir ļoti kompakti viens pie otra. Tas, kas mūs patīkami pārsteidza, ir, ka praktiski visi objekti jau ir uzņēmuši pārbaudes sacensības. Tie ir absolūtā kārtībā, un arī personāls patlaban ir pietiekamā daudzumā. Sākot ar brīvprātīgiem palīgiem, beidzot ar sacensību tiesnešiem, visi jau ir atbilstoši pieredzējuši, jo pilnībā ir iesaistīti testa sacensībās," klāstīja Fogelis.

Semināra dalībnieki iepazīstināti arī ar olimpiskajiem ciematiem, kuri šoreiz būs divi - Vistlerā un Vankūverā. "Tie [ciemati] ir standartizēti un būtībā neatšķiras no tiem, kas pēdējo četru gadu laikā bijuši iepriekš. Pēc spēlēm dzīvojamie kvartāli gan Vistlerā, gan Vankūverā tiks pārdoti kā dzīvokļi vai kā apartamenti. Patīkami ir tas, ka abās vietās sportistiem pavērsies ļoti skaists skats. Vienā gadījumā ciemats ir ar skatu uz okeānu un pilsētu, otrā gadījumā - ar skatu uz kalniem," uzsvēra Fogelis.

Olimpiskā ciemata apartamenti ir izveidoti ļoti mājīgi ar maksimāli iespējamajām un nepieciešamajām ērtībām, tāpēc no sadzīviskā viedokļi sportisti būs apmierināti.

Olimpiskās spēles Vankūverā un Vistlerā, kurās, iespējams, startēs pat 65 Latvijas sportisti, notiks no 12. līdz 28.februārim. Ceļazīmi uz četrgades ziemas sporta veidu nozīmīgāko pasākumu jau ir garantējusi Latvijas hokeja izlase un deviņi biatlonisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi