Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Gulbim vēlreiz pieveikt Federeru šoreiz neizdodas

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis piektdien piedzīvoja zaudējumu Madrides Masters turnīra ceturtdaļfinālā, kurā ar 6:2, 1:6 un 4:6 piekāpās pasaules ranga līderim Rodžeram Federeram.

* FOTO: Gulbis līdzīgā cīņā piekāpjas Federeram

Gulbis pirmais iesāka servēt un sekmīgi ieguva punktu. Federers spēles sākumā nešķita pārliecinošs un tas atainojās nākamajā geimā, kurā Gulbis vispirms ieguva divas breikbumbas un beigās panāca vadību ar 2:0. Pie Gulbja serves pasaules pirmā rakete uzvarēja pirmajās divās izspēlēs, taču Gulbis atspēlējās un panāca 3:0. Tikai ceturtajā geimā Federeram pie savas serves izdevās gūt pirmo punktu, lai gan tas viņam nenāca viegli. Nākamajos geimos abi sportisti guva punktus ar savām izspēlēm, līdz Gulbis bija vadībā ar 5:2.  Federers vienu punktu atspēlēja, taču devītajā geimā Gulbis pie savas serves uzvarēja un panāca 6:3.

Otro setu Gulbis iesāka lieliski, gūstot punktu pie Federera serves. Šveicietis atbildēja ar to pašu, bet pēc tam ieguva vadību ar 2:1 savās bumbu izspēlēs. Gulbis labi spēlēja no gala līnijas, taču garās izspēlēs kļūdījās un Federers ieguva divas breikbumbas, bet pēc tam panāca vadību ar 3:1. Gulbis saņēmās un nākamajā geimā ieguva divas breikbumbas, taču Federeram izdevās atspēlēties un novadīt geimu līdz uzvarai (4:1). Gulbis kļuva arvien nervozāks, kas arī atainojās izspēlēs. Vairākkārt kļūdoties Gulbis zaudēja savas serves izspēlēs un nonāca zaudētājos ar 1:5. Federers to izmantoja un ar nosvērtu spēli panāca savu - uzvaru setā (6:1).

Izšķirošā seta sākumā Gulbis guva punktu savā bumbas izspēlē. Nākamajā viņš bija viena rezultatīva sitiena attālumā, lai lauztu šveicieša servi, tomēr Federeram izdevās atspēlēties un gūt punktu. Gulbis parādīja raksturu trešajā geimā, kurā divreiz vadībā bija Federers, tomēr geima galotnē Federers nospēlēja spīdoši un panāca vadību ar 2:1. Šveicietis savā bumbas izspēlē bija pārliecinošs, savukārt Gulbis bieži pieļāva muļķīgas kļūdas pat drošos bumbu atsitienos (tīkls, auts). Gulbim ar lielām grūtībām izdevās uzvarēt savas serves izspēlēs, bet Federers ātri panāca vadību ar 4:2. Šķita, ka Gulbis sāk pārvarēt savu nervozitāti, ko viņš apliecināja septītajā geimā, neļaujot Federeram uzvarēt nevienā bumbas izspēlē. Tomēr Federers bez lielām grūtībām guva piekto punktu. Gulbis gan atbildi parādā nepalika, panākot 4:5. Tomēr desmitajā geimā Federers bija pārliecinošs un svinēja uzvaru ar 6:4.

Aprīļa beigās Romas Masters turnīra otrajā kārtā Gulbis pirmo reizi karjerā pārspēja Federeru - 2:6, 6:1, 7:5.

Federera pretinieks pusfinālā noskaidrosies brita Endija Mareja (3.) un spāņa Davida Ferera (9.) spēlē.

Gulbis par iekļūšanu ceturtdaļfinālā nopelnīja 180 reitinga punktus un 66 000 eiro prēmiju.

Turnīra prēmiju fonds ir 2,835 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi